Istasyon Haberleri

Istasyon Haberleri

Elektrikli araçların şarj fiyatlarında yeni tarife

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine bugünden (1 Temmuz) itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yaptı. Yeni elektrik tarifesiyle birlikte 88.5 kWh’lık elektrikli otomobilin aylık şarjı 823 TL’ye çıkacak.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme sonrasında astronotların istasyona geçiş işlemleri de tamamlandı.

Elazığ Belediyesi’nden su kesintisi duyurusu

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi sebebiyle Akçakiraz Bölgesi'nde bulunan P-2 Pompa İstasyonu'nu besleyen ana elektrik trafosunda yaşanan patlamadan kaynaklı olarak şehir genelinde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.

AK Parti Milletvekilleri il genelinde temaslarını sürdürdü 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri; esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri gerçekleştirdi. Milletvekilleri, DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Akgül’den de Kuzova Pompa İstasyonu’nda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. 

MHP Lideri Bahçeli, Elazığlılara seslendi 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ‘Aday Belli Karar Net Elazığ Mitingi’nde Elazığlılara seslendi. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli Elazığ’da

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Elazığ’a geldi. MHP Lideri Bahçeli, 14,30’da istasyon meydanından Elazığlılara seslenecek. 

FÜ ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı 

Fırat Üniversitesi kampüs alanında kurulması planlanan otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Elazığ 13. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. 

Togg’un ilk şarj istasyonu kuruldu 

Türkiye'de kullanıcılara kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, Trugo markasıyla ilk cihazlarını Bolu HighWay Dinlenme Tesisi'nde kurdu. 

Elazığ’da altyapı yenileme çalışmaları sürüyor

Elazığ’ın 40 yıllık altyapı sorununu çözüme taşıyacak içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme projesinin birinci ve ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar doğrultusunda şehir genelinde yaklaşık 9 kilometrelik yeni hat imalatı gerçekleştirildi.

STK Platformu yeni gündem maddeleri ile toplandı 

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çalışma grubu ve danışma grubu, sanayi sitesi ve ikinci muayene istasyonu kurulmasını gündeme taşıdı. 

BİM Ceosu Galip Aykaç zamlardan iktidarı sorumlu tuttu

BİM CEO'su Galip Aykaç, zamların sorumluluğunu iktidara atarak, "Nasıl ki döviz kurlarındaki artışta sebebin döviz büroları, akaryakıt zammında benzin istasyonları olmadığı gibi bizlerin de buradaki payının son derece sınırlı olduğunu söylemek isterim" dedi.

Ticaret Borsası üyeleri için indirimli akaryakıt protokolü imzaladı 

Elazığ Ticaret Borsası ile bir petrol istasyonu arasında indirimli akaryakıt protokolü imzalandı. 

Başkan Arslan: Akaryakıt istasyonları kapanmanın eşiğinde 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “akaryakıt istasyonlarının kapanma eşiğinde” olduğunu belirterek TOBB ve EPDK’ya başvuru yaptıklarını ifade etti. 

Benzin, motorin ve LPG'ye 2.5 ila 3 lira zam geliyor!

Akaryakıt istasyonları, fiyatlardaki artış beklentisinin ardından litre fiyatlarının listelendiği tabelaları ikisi ana rakam, ikisi de virgül sonrası küsurat olmak üzere dört haneli rakamlara hazırlıyor.

Akaryakıtta ÖTV oranları artırıldı! Pompaya okkalı zam geldi

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada akaryakıta ÖTV artışı kaynaklı 20 Mayıs’tan itibaren geçerli zam yapıldığını duyurdu. EPGİS’e göre pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde litre fiyatında benzinde 55, motorinde 67, LPG’de 35 kuruş zam yapıldı.

Acar ‘Mahalle Sakinlerinin İmar Planı İle İlgili Sıkıntıları Var’

İstasyon Caddesi’nde otopark yapılacağını ifade eden Akpınar Mahalle Muhtarı Raif Acar, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yapıları hasar alan mahalle sakinlerinin imar planıyla ilgili sıkıntılarının olduğunu söyledi.