Işsizlik Haberleri

Işsizlik Haberleri

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 geriledi.

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

Milletvekili Erol’dan Bakan Işıkhan’a soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de Elazığ'daki işsizlik sorununu ile ilişkin soru önergesi verdi. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: GENÇLERİN MECLİSTE SESİ OLACAĞIM

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “gençlerin mecliste sesi olmak isteyen bir kişi olarak, öncelikle gençlerin sorunlarını ve taleplerini iyi anlıyorum. İlk fırsatta Gençlerin eğitim, işsizlik, barınma, sağlık gibi konularda yaşadıkları sorunlar ve beklentileri mecliste dile getirip ve çözüm önerileri sunacağım.” dedi.

Bağımsız Milletvekili Adayı Çoban: Genç işsizlik Elazığ’ın en önemli problemidir

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, genç işsizlik Elazığ’ın en büyük problemidir’ dedi. Milletvekili Adayı Çoban açıklamasında şunları söyledi.

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 576 bin kişi olarak belirlendi.

İşsizlik rakamları açıklandı 

Türkiye'de işsizlik oranı, ekimde bir önceki aya göre 0,1 puan artışla yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 534 bin kişi olarak belirlendi.

Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, işsizlik ağustos ayında yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında işsizlik yüzde 10,1 düzeyindeydi. İşsizlik rakamları 51 ay sonra tekrardan tek haneye düştü.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılının 2. çeyreğine (Nisan-haziran) ilişkin işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre işsizlik ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre 43 bin kişi azalarak 3 milyon 654 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,9 iken kadınlarda yüzde 13,9 olarak ölçüldü.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK, Aralık 2021 dönemi iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre aralık ayında işsizlik yüzde 11,2 oldu

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım'da işsizlik yüzde 11.2 oldu. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 777 bin kişi oldu.

İşsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, bu yılın üçüncü çeyreğinde, ikinci çeyreğe göre 0,4 puanlık azalışla yüzde 11,7 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 842 bin kişiye geriledi.

İşsizlik rakamları açıklandı

TÜİK, haziran ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 2,5 puan azalışla yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik rakamları açıklandı

Yapılan son dakika açıklamasına göre, İşsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti.

Bakan Vedat Bilgin duyurdu!

Milyonlarca kişinin beklediği ödemelere ilişkin açıklama geldi. Vedat Bilgin, haziran ayı kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin bugün yapılacağını açıkladı.

Nisan ayı işsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre 0.9 puan artarak yüzde 13.9 oldu.

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik ödeneği bugün hesaplarda!

Mayıs ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri banka hesaplarına aktarılıyor. IBAN bilgileri bulunmayanlara PTT üzerinden ödeme yapılacak.

Ödemeler bugün yapılacak

Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri bugün yapılacak. Bakan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayanlara PTT üzerinden ödeme yapılacağını bildirdi.

İşsizlik rakamları açıklandı!

TÜİK, son dakika işsizlik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, 2020'de bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 13,2 olarak gerçekleşti

Son ankette şaşırtan sonuçlar!

Kamuoyu araştırma şirketi Konsensus'un şubat ayı anket sonuçlarını paylaştı. Ankete katılanların yüzde 62.2’si “Seçimler zamanında yapılsın” yanıtını verirken, en büyük sorun işsizlik ve hayat pahalılığı olarak açıklandı.

İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ocak’ta hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Asgari ücretle beraber zamlandılar!

Asgari ücret değiştiğinde bu sadece 7 milyon işçiye maaş artışı olarak yansımayacak. Asgari ücretin değişmesi ile birlikte ekonomik anlamda ücretlendirmelerde birçok parametre de etkilenecek. işte 2021 yılında uygulanacak işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, iş görmezlik ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması ve 65 yaş aylığı tutarları...

TBMM'de kabul edildi! Yapılandırmanın kapsamı genişliyor

TBMM Genel Kurulunda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi.