Haziran Haberleri

Haziran Haberleri

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından birçok kalemdeki ürüne Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı. Bununla birlikte ÖTV zammı sigaralara da yansıdı. Sigaraya zam yapan gruplar arasına BAT grubu da eklendi.

AFAD’dan borçlandırma duyurusu

AFAD 12 Haziran 2024- 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması planlanan borçlandırma işlemlerini hatırlatarak, borçlandırma işlemlerinin AFAD il binasında yapılacağını duyurdu.

Sigara fiyatlarına zam 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla sigaradan alınan ÖTV miktarı 6 aylık YİÜFE olan 19.49 oranında otomatik artırıldı. Sigara grupları yeni zamları açıklamaya başladı.

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve emeklinin zam oranları belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında maaş farkı alacak.

Haziran ayı enflasyonu açıklandı

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi.

LGS sonuçları açıklandı! 

LGS sınavı sonuçları açıklandı.  Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları, "https://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Elazığ Belediyesi’nden su kesintisi duyurusu!

Elazığ Belediyesi 27 Haziran Perşembe günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında Ulukent ve Kırklar Mahallerinin bir bölümünde planlı su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

Yılmaz, Elazığspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Bir süredir ismi Çimentaş Elazığspor Kulübü Başkanlığı için geçen Ahmet Feti Yılmaz, basın açıklaması yaparak, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede Elazığspor’a başkan adayı olduğunu duyurdu.

Bedelli askerlik başvurusunda fiyat değişecek

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen adayların 28 Haziran tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği bildirildi.

Benzin ve motorin bu gece zamlanacak! 

Benzin ve motorinini litre fiyatında 21 Haziran'da yapılması planlanan ancak ertelenen zam bu geceden itibaren pompaya yansıyacak. 24 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 2 TL motorin grubunda 1,68 TL zam gelecek. Bu gece gelecek akaryakıt zammının ardından 3 Temmuz'da akaryakıt ürünlerine bir zam daha  bekleniyor. 

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz yaz spor kursları

Elazığ Belediyesi’nin, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 5 ayrı branşta gerçekleştireceği ücretsiz yaz spor okulları için kayıtlar, 20 Haziran Perşembe günü başlayacak.

TÜMKİAD’DAN Anıtkabır Ziyareti

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Anıtkabir ziyareti gerçekleştirecek. TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ve il başkanlarının hazır bulunacağı ziyaret 24 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Elazığ’da toplu ulaşım bayramda ücretsiz olacak

Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçları, vatandaşların ulaşımlarının sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla 15 Haziran Cumartesi arife günü Harput, Gülmez ile Asri Mezarlıklarına ve 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Elazığ Belediyesi, konut ve iş yeri ihalesi gerçekleştirecek

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 18 adet konut ve 12 adet iş yerinin, kapalı teklif usulü ve açık artırma suretiyle 13 Haziran Perşembe günü (Yarın) satışı gerçekleştirilecek.

Elazığ Belediyesi daimi işçi alımı, noter huzurunda gerçekleşecek

Elazığ Belediyesi’nin daimi olarak istihdam edeceği toplam 35 erkek işçi, 13 Haziran Perşembe günü (Yarın) saat 09.30’da noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda belli olacak.

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Elazığ Valiliği uyardı! Risk en yüksek seviyede

Elazığ Valiliği meteoroloji durumu bildirerek Elazığ için orman yangını uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada 14 Haziran Cuma gününe kadar vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olunması istenildi.

Bayram ikramiyesi ödeme takvimi nasıl işleyecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran, Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran, SSK kapsamında aylık alanlara ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde ödeneceğini bildirdi.

Elazığ’da otobüs ve su ücretlerine zam geldi

Elazığ Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumlarına ikinci birleşim ile devam etti. Birleşimde alınan karara göre otobüs ve su ücretlerine zam geldi.

Elazığ Belediye Meclisi, Haziran Ayı oturumları başladı

Elazığ Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumları başladı. Birleşimlerde Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyeleri Haluk Sertkaya ve Yusuf Ateş Partilerinden istifa ettiklerini ve bağımsız üye olarak görevlerine devam edecekleri konusunda meclise bilgi verildi.

Yiğit: Hayatın sadece sınavdan ibaret olmadığını asla unutmayalım

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit 02 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Lise Geçiş Sınavı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Keleş: Yüzer GES Projesi ile yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilecek

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi’nin önemine değinerek haziran ayında başlanacak elektrik üretimi ile yılda 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflendiğini söyledi.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ödemeleri 10 - 15 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Dini günler takvimine göre, Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak.

Elazığ İl Özel İdaresi 4 Dükkânı İhale Yolu İle Satışa Çıkardı

Mülkiyeti Elazığ İl Özel İdaresine ait olan Elysium projesi içerisinde yer alan 4 adet cadde dükkân 4 Haziran Salı günü saat 10.00’da İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda ihale yolu ile satılacak.

Elazığ Belediyespor’un Olimpiyat Vizeli Boksörü Gizem Özer, Güney Kore Yolcusu

Haziran ayında Polonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 Avrupa Oyunları’nda branşında bronz madalya kazanarak 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde eden Elazığ Belediyespor Kulübü Boksörümüz Gizem Özer, Güney Kore’de düzenlenecek olan Milli Takım kampına katılacak. 

Elazığ’da Temmuz ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Konut satışları yedi ayın ardından ilk kez düşüşe geçti. Elazığ’da Haziran ayında bin 157 konut satılırken, bu rakam temmuz ayında 227 azalarak, 930 oldu. 

LGS sonuçları açıklandı! 

Liselere Giriş Sınavı (LGS' kapsamındaki Merkezî Sınav Sonuçları açıklandı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları nasıl öğrenilir?

Bayram öncesi motorine büyük zam geliyor

Petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından motorin grubunda 20 Haziran Salı gününden geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor.

Elazığ Belediyesi’nin ücretsiz yaz spor kursları başlıyor 

Elazığ Belediyesi tarafından ücretsiz yaz spor okulları açılacak. Kurslara başvurular 16 Haziran’da başlayacak. 

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı tarih belli oldu 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak.