Halk Sağlığı Haberleri

Halk Sağlığı Haberleri

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden Larva İle Mücadele

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde larva ile mücadele çalışmalarına yoğunluk verdi.

Elazığ’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri 

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” kapsamında vatandaşları bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı. 

Açık, Okul döneminde çocuklarda görülen hastalıklara karşı uyarıda bulundu 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul çağındaki çocukların bulaşıcı hastalıklar ile kazalardan korunması ve sağlıklı yaşama yönelik davranışlar edinmeleri için önemli uyarılarda bulundu. 

Prof. Açık: Sağlıklı gıda için köklü bir dönüşüme ihtiyacımız var 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bu yılki teması “Daha Güvenli Gıda, Daha İyi Sağlık” olarak belirlenen 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıksız gıdaların 200’den fazla hastalığa neden olduğunu söyledi. 

Prof. Açık'tan Engelliler Haftası açıklaması

Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, engellilerin önündeki en büyük bariyerin toplumsal önyargılar olduğunu söyledi.

Omicron için Türkiye'yi uyardı!

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kız kardeşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Ortaylı Türkiye'de de patlama yaratan Omicron vakaları için uyararak evden çalışma ve şubata kadar kimseyle görüşmeme tavsiyelerinde bulundu.

Prof. Açık 'Taraf olduğumuz çocuk hakları sözleşmesi’nin tüm maddelerini uygulamalıyız'

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de okul çağındaki yüz binlerce çocuğun çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Açık, “Çocuklarımızın gelecekte kendi ayakları üzerinde duran, bağımsız ve üretken bireyler olabilmeleri için ülke olarak da taraf olduğumuz Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin tüm maddelerini uygulamalıyız. Bu kapsamda eğitim, beslenme, eğlence, dinlenme gibi haklarını vermeli, onları ekonomik sömürüden, her türlü istismar ve ihmalden korumalıyız” dedi. 

MÜSİAD Sağlık Alanındaki Çalışmaları Görüştü 

MÜSİAD üyeleri, sağlık alanındaki çalışmaları değerlendirdi. Toplantıya katılan halk sağlığı hizmetleri başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, pandemi sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Prof. Açık ‘Yeniden Sağlıklı Günlere Dönebilmek İçin Aşı Olmalıyız’

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklama yaptı. Prof. Dr. Açık, “öncelikle sağlığımızı sonra da tüm toplumsal ve ekonomik hayatı derinden etkileyen Covid-19 pandemisini aşıyla yenmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Açık ‘Sağlıksız Gıdalar Ölümcül Hastalıklara Yol Açabiliyor’

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıksız gıdaların aralarında karaciğer rahatsızlıkları, kanser türleri gibi ölümcül hastalıkların da olduğu 200’den fazla hastalığa neden olabildiğini söyledi. Avrupa Yeşil Mutabakatı’nda yer alan ‘Çiftlikten Çatala’ stratejisinin sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya erişim için taşıdığı öneme dikkat çeken Açık, evde gıda güvenliğini sağlamak için tüketicilere önerilerde bulundu.

Elazığ Belediyesi’nden Haftanın Yedi Günü İlaçlama Çalışması

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehir genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.