Gaziler Haberleri

Gaziler Haberleri

Bakan Işıkhan müjdeli haberi paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.

Milletvekili Keleş, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyon Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmada Hakkari’den gelen şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Keleş, vatan için canlarını feda eden kahramanların geride bıraktıkları emanetlerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu ifade etti.

Milletvekili Keleş, Elazığ’da ziyaretlerini sürdürdü 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği ile Şehrülaziz El-Aziz Engelsiz Sosyal Yaşam ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti. 

Vali Toraman, Gaziler onuruna yemek verdi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik tarafından düzenlenen yemekte, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GAZİLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKARAK LAYIK OLDUKLARI HÜRMETİ GÖSTERECEĞİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakarlıklarını ve mukaddes hatıralarını daima minnetle ve hürmetle yâd edeceğiz.” dedi.

Mehmetçik Vakfı, şehit yakınları ve gazileri unutmadı 

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Kurban Bayramı'nda Elazığ’da bulunan şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. 

Kılıçdaroğlu: Birer maaş ikramiye verilmesini sağlayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehit yakınlarına, 19 Eylül Gaziler Günü'nde ise malul gazilere birer maaş ikramiye verilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Törenin detayları açıklandı 

Elazığ Valiliği 19 Eylül’de kutlanacak Gaziler Günü töreninin detaylarını açıkladı. 

Bakan Kurum: Özel kontenjan ayrılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de açıklanması beklenen yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını duyurdu. 

Bayram ikramiyeleri hesaplara yattı 

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2000’er lira bayram ikramiyesi yatırdı. 

Şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verildi 

Şehit aileleri ve gaziler için Elazığ’da iftar programı düzenlendi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmada, “Bugünleri yaşamamızda kıymetli şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük gayretleri, fedakarlıkları ve cesareti var” dedi. 

Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı 

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine yapılan aylık ödeme miktarı 1500 liradan 2 bin 600 liraya, ramazan ve kurban bayramlarında verilen ikramiye 2 bin liraya çıkarıldı. 

Milletvekili Erol’dan Anlamlı Ziyaret

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut ve yönetim kurulu üyelerini dernek binasında ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları’ndan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünde yayımladığı kutlama mesajında, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.” dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı! Elektrikte yeni dönem başlıyor

EPDK Başkanı Yılmaz: “65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek”