Festival Haberleri

Festival Haberleri

Ankara’da Elazığ rüzgârı

Ankara’daki Elazığlılar Kahramankazan’da düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma festivalinde buluştu.

Erol, Kahramankazan’da hemşehrileriyle buluştu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali kapsamında, Milletvekili Gürsel Erol Elazığlı hemşehrileriyle bir araya geldi.

Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali yapılacak

Ankara’da Elâzığ Kültür Derneği Genel Merkezi, Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali düzenleyecek.

 Erol: Tunceli, terör kenti değildir, özgürlükler ve cumhuriyet kentidir

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 7 yıl önce düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde yaptığı konuşmada terör örgütüne meydan okudu.

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25 Temmuz’da başlıyor

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenlendi

Bursa Elazığ Kültür Ve Dayanışma Derneği, Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenledi. Bursa’da Elazığ kültürünü yaşatmak adına kurulan Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Geleneksel olarak düzenlediği Peynirli Ekmek Festivali’nin bu yıl 24.sünü düzenledi.

Andaç Elimi Tutar Mısın filminin çekimlerinde sona gelindi

Senarist ve oyunculuğunu Tiyatro Ve Sinema Sanatçısı Abdullah Şekeroğlu’nun yaptığı “Andaç Elimi Tutar Mısın” sinema filminin çekimlerinde sona gelindi. Cannes Film Festivali, Altın Ayı ve Montreal Film Festivali’ne katılacak olan film daha sonrasında sinemalarda izleyicilerin beğenisine sunulacak

Milletvekili Erol: Bu durum Elazığ’a yapılan bir haksızlıktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmamasının bu şehre haksızlık olduğunu dile getirerek sorunu TBMM’ye taşıdı.

Başkan Ulaş: Yetkilileri göreve çağırıyoruz

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 24-28 Ocak tarihlerinde Elazığ’da düzenlenecek ‘Moda Festivalinin’ mutlaka iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek “Yerel esnafımız kan ağladığı bugünlerde günlerde ilimizde giyim festivali düzenlemesi yerel esnafa büyük darbe vuracak. Festivalin iptal edilmesi için yetkileri göreve çağıyoruz” dedi.

Festivalde vatandaşlar doyasıya eğlendi 

5’incisi düzenlenen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali 2. gününde Kürsübaşı ve Kadir Uçan konseriyle devam etti. 

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı. 

Başkan Tarhan: Salçalı Köfte Festivalimiz başlıyor 

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali 29 Eylül Cuma günü başlıyor. Hazırlıkların tamamlandığını aktaran lokantacılar ve tatlıcılar odası başkanı Zülfü Tarhan, festivale tüm vatandaşları davet etti. 

Başkan Şerifoğulları binlerce gençle bir araya geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları, Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Sivrice’de yer alan Elazığ Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdiği Gençlik Festivali’ne katılarak binlerce genç ile bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi'nin Teknofest’te Desteklediği 2 takım finale yükseldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği 2 takım bu yıl altıncısı düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde finale kaldı.

Elazığ Belediyesi tarafından 2. Çocuk Festivali düzenlenecek 

Elazığ Belediyesi ve Playland Eğlence Merkezi tarafından depremden etkilenen çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmak için Playland 2. Çocuk Festivali düzenlenecek. 

14. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Galası düzenlendi 

14. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali"nin kapanış galası programı düzenlendi. 

Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali başladı 

Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali'nin 14’üncüsü başladı. Festivalde sanatçı Serap Gedik ve Halil İbrahim Ergün’e onur ödülü verildi. 

Sakiler konseri iptal edildi

Pençe – Kilit Operasyonu’nda çıkan çatışmada şehit olan Elazığlı Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın şehit olması dolayısıyla Elazığ’da 4. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali kapsamında gerçekleşecek olan “Sakiler” konseri iptal edildi.

Gürsel Erol, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı

İrem Dericinin Elazığ’da ki konserine gelememesine değinen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

ELHAK Platformu’ndan festival açıklaması 

ELHAK Platformu gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Elazığ’da düzenlenen festivale çağrılan isimlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. 

Başkan Tarhan, iptal edilen konserle ilgili açıklamada bulundu 

Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, bazı STK ve siyasi partilerden gelen tepkiler üzerine salçalı köfte festivalinde sahne alacak olan İrem Derici’nin Konserinin iptal edildiğini yerine ise Rafet El Roman’ın sahne alacağını duyurdu. Başkan Tarhan, İrem Derici’ye karşı çıkanlara bir de serzenişte bulundu.

Başkan Ateş: İrem Derici konseri iptal edilmeli

İlimizde Elazığ Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen ve birçok kamu kurumu ve özel firma tarafından desteklenen Salçalı Köfte Festivali kapsamında İrem Derici’nin konser verecek olmasına bir tepki de Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş’ten geldi.

HÜDA PAR’dan Salçalı Köfte Festivali açıklaması

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ’da düzenlenecek olan Salçalı Köfte Festivali için davet edilen sanatçıları eleştirdi. 

4. Geleneksel Salçalı Köfte Ve Gastronomi Festivali 30 Eylül’de başlıyor

İlimizde geleneksek olarak gerçekleşen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali’nin bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek.

Yalova’da Elazığ Rüzgarı esecek 

Yalova’da, 10-19 Eylül tarihleri arasında festival ve yöresel günler gerçekleştirilecek. Festivalde Elazığ’da yer alacak. 

Belediyenin Teknofest’te desteklediği 13 takım finalde!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi ve İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Teknoloji Takımları, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde finale kaldı. 39 farklı kategorinin yer aldığı teknoloji yarışmalarında 600 bine yakın yarışmacının arasından finalist olan Fırat Üniversitesi öğrencileri, bütün Elazığlıları gururlandırdı.

Başkan Şerifoğulları’ndan TEKNOFEST takımlarına tam destek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te şehrimizi temsil edecek teknoloji takımlarına maddi, manevi destek olmaya devam ediyor.

Kuzova Yaz Festivali sona erdi 

Kuzova Yaz Festivali Dj Onur ve Nigar Muharrem konserleri ile sona erdi. 

İstanbul’da Elazığ gastronomi rüzgarı

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, yaptığı açıklamaya göre Metropol İstanbul AVM Ataşehir’de iki gün olarak düzenlenen etkinlikte, turizm ve gastronomi sektörünün paydaşları ile Elazığ Yemekleri ve kültürü bir araya geldi. Gastronomi Festivalinin gözdesi Elazığ Yemekleri ve lezzetleri oldu.

Eğitime Destek Platformu’ndan renkli festivale tepki

Elazığ Eğitime Destek Platformu Fırat Üniversitesinde düzenlenen renkli festival etkinliğine tepki gösterdi.