Düşüş Haberleri

Düşüş Haberleri

Gram altında son durum ne?

Altın fiyatları yatırımcının odağında. Gram altında bugün düşüş var. Dün rekor kapanış gerçekleştiren altının ons fiyatı da 2.508,1 dolardan işlem görüyor.

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Altında düşüş sürüyor! 

Yarın açıklanacak Fed faiz kararı ve ABD TÜFE öncesinde altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons fiyatı, yüzde 0,35 düşüşle 2,299 doların seviyesinde işlem görürken, Gram altın, 2.392 Türk Lirası civarında seyrediyor.

LPG'ye indirim!

Salı günü itibarıyla LPG fiyatlarına 1 lira 8 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Bu fiyatlarla birlikte tabelada önemli bir düşüş görülecekken motorin ve benzinde herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj!

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

Altında çıldırtan yükseliş!

Yaşanan düşüş sona erdi ve altın fiyatları aldı başını gitti. Yeni haftaya yükselişle başlayan ve bu yükselişini sürdüren altında yeni rekorlara hazır olun. İşte altın piyasasında son durum...

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

Elazığ’da Temmuz ayında kaç konut satışı yapıldı? 

Konut satışları yedi ayın ardından ilk kez düşüşe geçti. Elazığ’da Haziran ayında bin 157 konut satılırken, bu rakam temmuz ayında 227 azalarak, 930 oldu. 

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı 

TÜİK verilerine göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.21'den yüzde 47.83'e yükseldi. Böylelikle baz etkisiyle 8 aydır düşüş eğiliminde olan enflasyon, yeniden yükselişe geçti.

Motorindeki indirim sonrası benzine de indirim geliyor! 

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorine gelen indirim sonrası araç sahiplerini sevindirecek bir haber daha geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinde indirim bekleniyor.

Altın fiyatları fırladı şubat rekoru geldi! 

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bir süredir düşüşte olan altın 17 Mart sabahı bir anda fırladı ve gram altın 1181 lira seviyesini gördü. Uzmanlara göre bu yükselişin devamı var. 2023 yılı tahminleri ne yönde? Öte yandan dolar ve Euro'da da yükseliş var. İşte piyasalarda son durum.

Motorine büyük indirim! 

Üst üste gelen zamların ardından motorine 1 lira 56 kuruş fiyat indirimi bekleniyor. İndirim 15 Kasım Salı yani bu gece yarısı pompaya yansıyacak. Petrol fiyatlarında ise bu hafta düşüş var. Petrolün varil fiyatı 95.52 dolara geriledi.

Brent petrolde büyük düşüş!

FED'in faiz kararı ve resesyon endişeleriyle Brent petrolde yaşanan büyük düşüş benzin ve motorin pompa fiyatlarına yansımadı. İşte tüm detaylar.

Benzin ve motorine indirim! 

Brent petroldeki düşüş sonrası dün gece yarısı benzin ve motorine yapılacak indirim 3 Eylül Cumartesi (bu gece yarısı) gününe ertelendi ve indirimin miktarı büyüdü.

Dolar düştü motorine indirim geliyor! 

Araç sahiplerine güzel haber. Petrol ve dolardaki düşüşle beraber, motorinde, salı gününü çarşambaya bağlayan gece 1 TL 50 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Benzine de indirim geliyor! 

Motorin fiyatlarına 12 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1,04 TL'lik indirim yapıldı. Sektör kaynakları petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle benzine de indirim yapılacağını duyurdu. İşte 12 Nisan 2022 günü benzin ve motorin fiyatları...

Motorin ve benzine indirim gelebilir!

Geçen hafta 120 doların üstüne çıkan petrol fiyatları bu haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 113,14 dolardan işlem görüyor.

Benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi! 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ile 137 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol sert bir düşüşle 112 dolar seviyesine kadar geriledi. Varil fiyatlarındaki yükselişle benzin ve mazot fiyatlarına arka arkaya zamlar gelirken, şimdi bu düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına büyük bir indirim beklentisi oluştu.

Optimar son anketi paylaştı!

Optimar Araştırma son yapılan seçim anketini açıkladı. Anket verilerine göre 2021 son seçim anketiyle kıyaslandığında AK Parti'de düşüş CHP'de artış var.

Enflasyonla mücadele timi geliyor 

Üretim ve ihracatı artırarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlamayı hedeflediklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat uygulayanlar için Enflasyonla Mücadele Timi kurulacağını açıkladı

Daire fiyatlarında düşüş olur mu? 

Elazığ’da kiralık ve satılık konut fiyatları artıkça artıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Nuri Gülyüz, kira fiyatlarının düşmeye başladığını fakat satılık konutlarda fiyatların düşmesi için maliyetlerin de düşmesi gerektiğini söyledi. 

Şimdi onlar düşünsün?

Hiç şüphesiz son günlerin en sıcak gündemi ekonomik kriz. Market fiyatlarındaki fahiş rakamlar, akaryakıt ürünleri, demir ve çimento gibi malzemelerdeki baş döndüren rakamlar derken dolar kurundaki sert düşüş. Daha on gün önceye kadar seçim ha seçim diye kendini paralayan muhalefet partilerin başkanlarının ülkedeki geçim problemini görmezden gelmesi de cabası.

Dolarda yüzde 20'ye yakın düşüş oldu! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından piyasalarda şok düşüşler yaşandı. Açıklamalar öncesinde 18.3674'ten işlem gören Dolar/TL değer kaybederek 12.2756'ya kadar geriledi. 20 liraya ulaşan Euro/TL kuru da 14.07'ye kadar indi.

Merkez Bankası'ndan dolara 2 haftada 4. kez müdahale geldi

Doların 14 lirayı aşması sonrası Merkez'den flaş hamle geldi. Merkez Bankası piyasaya bir kez daha döviz satış yönünde müdahale etti. 13:05 itibariyle dolarda beklenen düşüş sağlanamadı.

Vali Toraman’dan aşı hatırlatması! 

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Açıklanan aşı haritasına göre Elazığ’da 10 Aralık 2021 tarihi itibariyle yüzde 67.6 oranında aşılama gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın videosunu paylaşarak vaka sayılarının düşüşünde aşılamanın rolüne dikkat çekti. 

Başkan Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı! 

Merkez Bankası inansal İstikrar Raporu'nu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu enflasyona dikkat çekerek "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir." dedi.

Altın fiyatı neden tepetaklak oldu?

Gram altında bir gecede 30 liralık düşüşün nedenleri tartışılıyor... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Merkez bankaları ve büyük şirketler manipülasyonlarını sürdürüyor. Bu sert düşüşlerin nedeni altın yatırımcısını tuzağa çekmektir” dedi.

Altın fiyatları tepetaklak oldu!

Altın yeni haftaya adeta tepetaklak olarak başladı. Ons altındaki düşüş gram altına da yansıdı. Gram altın sadece 24 saat içerisinde 30 lira değer kaybetti... Altın piyasasında neler oluyor? Gram altın fiyatları daha da düşecek mi?..

Sonbaharda Dördüncü Dalga Yaşanabilir

Türkiye'de kademeli normalleşme kapsamında alınan kararlar çerçevesinde bugün itibarıyla sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi. Yaz sezonun da açılmasıyla Türkiye'nin turist akınına uğraması beklenirken uzmanlar 4. dalga uyarısında bulundu: Tedbirlere uymaz, aşılama hızında da düşüş olursa Eylül-Ekim aylarında Türkiye dördüncü dalgayı görebilir.