Doğum Haberleri

Doğum Haberleri

Elazığ’ın doğum istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı. TUİK’in açıkladığı verilere göre, Elazığ’ın doğum hızı 2018 yılında 18.2 iken 2023 yılında bu rakam 13,1’e geriledi.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı.

Şehit Fethi Sekin'in oğlu Galatasaray'a transfer oldu

Galatasaray, Şehit Polis Fethi Sekin'in Altay'da forma giyen 2006 doğumlu oğlu Burak Tolunay Sekin'i kadrosuna kattı.

Depremzede Ceylin’in doğum günü kutlandı 

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem afetinin ardından sahada çalışmalarını sürdürürken Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından kurulan psikososyal destek çadırında ise depremin oluşturduğu tahribatı silmeye devam ediyor. 

AK Parti Gençlik Kolları, Şenpınar’ın doğum gününü kutladı 

AK Parti Gençlik Kolları, 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan Sıla Şenpınar’ı doğum günü sürprizi yaptı. AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut’un da katılımıyla gerçekleştirilen doğum gününün ardından Milletvekili Bulut ve başkan Kürüm, öğrenci yurdunda gençlerle bir araya geldi. 

SGK’den 91 milyon lira emzirme ödeneği 

Kurum, doğum yapan sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği kapsamında bu yılın ocak-temmuz döneminde 291 bin 649 rapora karşılık 91 milyon 747 bin 507 lira ödeme gerçekleştirdi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne Anne Dostu Hastane Unvanı ödülü verildi 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde anne adaylarının güvenli ve nitelikli ortamlarda doğum hizmetine ulaşmalarını sağlanmasından dolayı “anne dostu hastane unvanı” ödülü verildi. 

Rektör Göktaş’tan iki engelli öğrenciye doğum günü sürprizi 

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Elazığ Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için açılan kursu ziyaret eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, öte yandan kursta eğitim alan 2 engelli öğrencinin doğum günlerini kutladı. 

Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi 

Harput Koleji tarafından kutlu doğum haftası programı düzenlendi. 

Her Gün Doğumu Yeni Bir Umuttur

Sabahın en huzurlu saatleridir güneş doğmaya başladığı o an. Her ne kadar gün doğumlarında insanlar kendilerini karanlıklara bırakırcasına uykuya mahkum etseler de güneş ışıkları varlık ile yokluk sahnesini ortaya çıkarır. O nedenledir ki fıtrata açılan her büyülü kapı insanın kendini anlamaya, çözmeye, tamamlamaya çalışmasından geçecektir. Ve biz biliriz ki güneşin doğuşu, fıtratın dirilişidir.

Yetim Çocukların Yüzü Doğum Günü Sürpriziyle Gülüyor

Elazığ İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları yetim biriminde görevli kadınlar, doğum günü olan yetim çocukların yaşadıkları deprem ve salgının etkisinden kurtulmalarına katkı sunmak için sürpriz kutlama etkinliği gerçekleştirdiler.

Annelere 3.600 TL destek! İşte yarım çalışma uygulamasının detayları

Hükümetin, kadınların çalışma hayatından kopmadan çocuğunu büyütmesi için başlattığı yarım çalışma ödeneğine talep artarak devam ediyor. Doğum yapan kadın veya evlat edinenlere yönelik yarım çalışma desteğinden yararlananların sayısı 4 yılda 31 bini geçti. Bu yıl çalışan annelere ödenen yarım çalışma desteği de artarken, ilk kez doğum yapanlara analık izni sonrası 3 bin 600 liraya yakın ödeme yapılıyor.

Asgari ücretle beraber zamlandılar!

Asgari ücret değiştiğinde bu sadece 7 milyon işçiye maaş artışı olarak yansımayacak. Asgari ücretin değişmesi ile birlikte ekonomik anlamda ücretlendirmelerde birçok parametre de etkilenecek. işte 2021 yılında uygulanacak işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, iş görmezlik ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması ve 65 yaş aylığı tutarları...