Doğalgaz Zam Haberleri
SON DAKİKA

Doğalgaz Zam Haberleri

Doğal gaza büyük zam! 

Doğal gazda haziran ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 30, sanayi grubu tarifesine yüzde 40 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 17 zam yapıldı.

Evlerde kullanılan doğalgaza büyük zam geldi!

Beklenen zam gece yarısı açıklandı. Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 35, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 44,3 zam geldi.

Doğalgaza dev zam kapıda!

Uluslararası piyasalarda son dönemde gözlenen fiyat artışlarına paralel olarak, nisan ayı başında doğalgaza yeni zam bekleniyor. Aylık güncellemeler kapsamında sanayinin kullandığı doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 30’u bulabileceği iddia edildi.

Doğalgaz fiyatlarına zam gelebilir 

Rusya-Ukrayna savaşıyla Avrupa'da doğal gaz fiyatları tavan yaptı. Bu gelişmenin Türkiye'ye yansıması merak konusu olurken, Rusya'dan konuya dair bir açıklama geldi. Rusya Enerji Bakanlığı, savaşın Türkiye'ye gaz teminatını etkilemeyeceğini ancak fiyatlarda artış olabileceğini ifade etti. 

Sanayi ve santrallerdeki doğalgaza kallavi zam!

Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.