Çini Haberleri

Çini Haberleri

Çitçi ailesinden çağrı! Bu yanlıştan dönülmeli

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Hizmet Binası ile ilgili mülk sahiplerinden yeni açıklama geldi. Açıklamada bağışçının yakınları yeniden yetkililere seslendi.

AK Parti’de değişim için start veriliyor! 

AK Parti MKYK’nın bugünkü toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8. Olağan Büyük Kongre sürecinin başlatılması planlanıyor.

Gram altında son durum ne?

Altın fiyatları yatırımcının odağında. Gram altında bugün düşüş var. Dün rekor kapanış gerçekleştiren altının ons fiyatı da 2.508,1 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatlarında düşüş! 

Altın haftaya düşüşle başladı! Yatırımcı gram, çeyrek altın ne kadar oldu merak ediyor. Bu hafta yoğun veri gündemi yatırımcının odağında...Peki alım fırsatı var mı?

Elazığ Belediyesi’nden kurban bağışı çağrısı 

Elazığ Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla bu bayramda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak bayram sevincinin toplumun tüm kesimlerini kuşatmasına vesile olacak. Elazığ Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahipleri için Kurban Hissesi Bağış Kampanyası başlatıldı. Vatandaşların bağışlayacakları kurban hisseleri, Hayır Çarşısı tarafından düzenli destek sağlanan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

Sporun Kalbi, Elazığ Belediyesi Spor ve Yaşam Kompleksi’nde atacak

Gençlik ve spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Elazığ Belediyesi, şehrin sportif faaliyetleri noktasında önemli bir ihtiyacını giderecek olan Spor ve Yaşam Kompleksi’ni Elazığ’a kazandıracak.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Çini Kursu sergisi düzenledi

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Kurslarında kursiyerler tarafından üretilen Çini Eserler için sergi düzenledi.

Başkan Telçeken: İşçinin hakkı her zaman önceliğimizdir

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Erol Keleş, hayat kurtardı

Seçim çalışmaları kapsamında bir programa katılmak üzere yola çıkan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kalabalık bir grup vatandaşın toplandığını gördü ve durumun ne olduğunu anlamak için aracını durdurdu. 

Elazığ Valiliği, il genel meclisi üyeleri için program düzenledi 

İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık görev sürecinin son toplantısı öncesi Elazığ Valiliği tarafından meclis üyeleri için kahvaltı programı düzenlendi. 

WhatsApp kullananlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar! 

Yargıtay'dan WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Adana'da görüşen bir ticaret davasında, WhatsApp yazışmaları, davacının elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen delil olarak kabul edildi.

YRP ile neden anlaşılamadı? Süreci yöneten kişi konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ittifak kurulmayacağını açıklayan YRP ile görüşme sürecinin detaylarını anlattı. Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yapıldığını belirten Yavuz, "Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum" dedi.

Işıkver: Pertek Köprüsü’nün yapımı kaçınılmaz hale gelmiştir 

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver konuşmasında Pertek Köprüsü, Kuzey Çevre Yolu ve Hazardağlı Kavşağı ile ilgili konularına değindi.

Işıkver: Bölgesel kalkınma için sulama projeleri tarihi öneme sahiptir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver TBMM’de yaptığı konuşma ile bir kez daha Uluova ve Kuzova başta olmak üzere Elazığ’ın yıllardan beri gündeminde yer alan sulama projeleri hususunu gündeme taşıdı. Işıkver konuşmasında, Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyıl’ına kararlı ve etkili bir şekilde yürüdüğü bir süreçte, çözüm bekleyen sorunların ortadan kalkacağına olan inancını dile getirdi.

Elazığspor ve Kelkitspor’un cezası belli oldu 

Olaylı Kelkitspor – Elazığspor maçının cezaları PFDK tarafından belli oldu. 

AK Parti'de yerel seçim hazırlığı! Takvim belirlendi

AK Parti'de yerel seçim için hazırlıklar sürüyor. 7 Kasım'da toplanacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, MYK'ya yetki verilmesi ve aday belirleme sürecinin başlaması bekleniyor. AK Parti'de aday tanıtımı ve seçim beyannamesi için öne çıkan tarih ise 31 Ocak 2024.

Açıkkapı: Konut ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 2020 Sivrice ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremleri tüm şiddetiyle hisseden Elazığ'da depremlerin ardından ortaya çıkan konut  ihtiyacının giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 

Gözler kabine toplantısında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'daki temaslarının ardından bugün Kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. Toplantıda enflasyonla mücadele, memur ve emekli maaş artışları ile ilgili toplu görüşme sürecinin yanı sıra dış gelişmeler de ele alınacak. 

Hani şehir dışına taşınacaktı?

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünün, geçmişte tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının yok olmasına sebep olan 110 lojman ve idare binasını yapıp tamamlamasının ardından şimdi ise aynı hatayı Orman Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kurum,  yine tüm siyasilerin ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere idare binasını Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapmak için ihaleye çıktı.

Altında yükseliş tam gaz! Son fırsatı kaçırmayın 

Altın fiyatları yatırımcının takibinde... Altın güne yükselişle başladı ve uzmanlara göre önümüzde aylarda görülmemiş rakamlar görülecek. Altın son bir alım fırsatı verir mi merak ediliyor. İşte altın piyasasında son durum...

Kursiyerlerden çini sergisi

Hilalkent Sosyal Hizmet Binası’nda eğitim gören kursiyerler, eğitimler neticesinde kendi ürettikleri çini objeleri Harput’ta yer alan Elazığ Belediyesi KUDEB Sergi Alanı'nda 12 gün süre ile vatandaşlarımızın beğenisine sunuyor.

Tribünlerden Işıkver’e sevgi seli 

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver Es Elazığspor-Karaköprü Belediye Spor Maçını Elazığspor taraftarları ile izledi. 

CHP Elazığ İl Başkanı Duran’ın makam aracına silahlı saldırı

Elazığ’da kimliği belirsiz kişilerce CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’ın makam aracının önünden havaya 7 el ateş edildi. Güvenlik güçlerince yapılan çalışmaların ardından olayı gerçekleştiren zanlılar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Milletvekili Erol: Bana oy veren vermeyen herkesin milletvekiliyim

5 yıldır Elazığ’da milletvekilliği  yaptığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “bana oy veren vermeyen herkesin milletvekiliyim. Bugün aranıza gelirken 4 milletvekilinden 4’üde gitti ama ben yine bugün sizin içinizdeyim” dedi. 

Taraftarlar, Prof. Dr. Yasemin Açık’ı bağrına bastı 

Elazığspor-Şile Yıldızspor maçının tüm biletlerini satın alarak taraftarlara jest yapan Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, karşılaşmayı taraftarların arasında izlerken, maç sonu ise galibiyet primini üstlenerek futbolculara da jest yaptı. 

Elazığspor’dan Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık’a teşekkür 

Elazığspor Kulübü, pazar günü oynanacak Şile Yıldızspor maçının tüm biletlerini satın alarak taraftarlara jest yapan Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık’a teşekkür etti. 

Elazığ Belediyesi’ne alınacak 150 işçinin isim listesi belli oldu 

Elazığ Belediyesi’nin geçici olarak istihdam etmek üzere 5 ay 29 gün süreli alacağı 150 işçinin isim listesi belli oldu. 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır. 

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.

AK Parti'de öncelik deprem! 

AK Parti'nin hem önümüzdeki dönem hem de seçim kampanya sürecinin öncelikli ana gündem maddesi deprem olacak. İşte o başlıklar...