Arazi Haberleri

Arazi Haberleri

Elazığ’da 12 arazi ihaleyle satışa çıkıyor

Elazığ’da 12 arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulüyle satışa çıkarıldı.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Kaymakam öncülük etti, aile barıştı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Gedikyurt köyünde yaşayan ve aralarında arazi davası yüzünden yaklaşın 5 yıldır birbirleriyle küs olan 'Çimen' ailesi Kaymakam Mustafa Dilekli'nin araya girmesiyle barıştırıldı.

AK Parti Gençlik Kolları, Şenpınar’ın doğum gününü kutladı 

AK Parti Gençlik Kolları, 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan Sıla Şenpınar’ı doğum günü sürprizi yaptı. AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut’un da katılımıyla gerçekleştirilen doğum gününün ardından Milletvekili Bulut ve başkan Kürüm, öğrenci yurdunda gençlerle bir araya geldi. 

Akın: Köylülerin mera arazileri korunmalı 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, mera alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Konutlarda yap-işlet-devret dönemi 

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye girdi ancak Yap-İşlet- Devret modeliyle... Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanacak. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlendi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının yeni yeri belli oldu

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleşti. Böylece iki kurum için de önem arz eden araziler ile ilgili önemli bir gelişme sağlanmış oldu.

Milli Emlak neyapmaya çalışıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, hazineye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiraya verilmesine yönelik yaptığı düzenlemeden faydalanmak isteyen üreticiler, ilgili mevzuat kurallarına uygun hareket etmelerine rağmen bir türlü arazi kiralayamamanın sıkıntısını ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Yeni Muhtarlık Ofisi ve Taziye Evi İnşaatı Hızla İlerliyor

Elazığ Belediyesi, vatandaşlara daha etkin bir hizmet vermek amacıyla Akpınar Mahallesi eski muhtarlık ofisinin bulunduğu arazi üzerinde projelendirdiği yeni Muhtarlık Ofisi ve Taziye Evi’nin inşa çalışmalarını sürdürüyor.