Alışveriş Haberleri

Alışveriş Haberleri

Fiş vermeyen de, almayan da yandı!

Yeni düzenlemeye göre, alışveriş sırasında fiş almayan tüketicilere 5 bin lira, fiş kesmeyen işletmelere ise usulsüzlük cezası uygulanacak. Ancak tüketici, durumu 5 iş günü içinde bildirirse ceza uygulanmayacak.

Açıkkapı: Ağın, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, meclise verilen aranın ardından çalışmalarını sürdürüyor. Açıkkapı, ilçe ziyaretleri kapsamında Ağın’da çeşitli temaslarda bulundu. Açıkkapı, AK Parti heyeti ile birlikte ilk olarak Ağın Belediye Başkanı Şeref Çakar’ı makamında ziyaret etti. Belediye hizmetleri ve ilçenin genel durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunan Açıkkapı, Ağın’ın gelişimi ve yerel projeler üzerine burada değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri devam ediyor

11 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açan Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri, Valilik meydanında devam ediyor. gündüzleri alışverişlerini yapan ziyaretçiler akşamları ise Elazığlı sanatçıların sahne aldığı konserlerde doyasıya eğleniyor.

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi vitray ve strafor sergisi açtı

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi tarafından bir alışveriş merkezinde vitray ve strafor sergisi düzenlendi.

Zabıtadan pazarlara denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla semt pazarlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ulaş: Yerel esnafımıza destek şart

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Ramazan ayında vatandaşların alışverişlerini yerel esnaflardan yapmalarını istediklerini, yerel esnafın fiyatları ulusal marketlerin fiyatlarından daha uygun olduğunu ve yerel seçimlerin sonrasında ekonominin eski günlerine dönmesini beklediklerini ifade etti. 

Keleş, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürleri ile bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Karayolları ve DSİ bölge müdürleri ile bir araya gelerek, ilde yürütülen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

‘Sen Üret Yeter’ sergisi açıldı 

13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sergisi “Sen Üret Yeter” temasıyla bir alışveriş merkezinde düzenlendi. 

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Başkan Kavaklı, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti 

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Elazığ’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kent sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

Elysium’daki 58 konutun ihalesine alıcı çıkmadı! 

Elazığ İl Özel İdaresi Elysium Park Alışveriş Merkezinde bulunan 58 konutunu satışa çıkardı. İhale 25 Temmuz Salı Günü saat 10.00’da yapılacaktı fakat ihaleye hiçbir alıcı katılım sağlamadı. 

Elazığ İl Özel Idaresi, Elysium’daki 4 dükkanı satışa çıkardı

Elazığ İl Özel İdaresi, Elysium Park Alışveriş Merkezinde bulunan 4 adet dükkanı yeniden satışa çıkardı. İhaleler 25 Temmuz Salı Günü saat 14:00’de yapılacak.

STK Platformu, Başkan Şerifoğulları İle bir araya geldi

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşu Platformu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. 

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yağmalama olaylarına OHAL yetkileri ile müdahale edilecek 

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Bazı yerlerde maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla birlikte yürürlüğe girecek OHAL kanunuyla devlet bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine müdahale etme imkanı yakalayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Güneykent Mahallesi, semt pazarına kavuştu

Depremin ardından yapılan konutlarla birlikte Elâzığ’ın 41. Mahallesi olan Güneykent uzun bir sürenin ardından semt pazarına kavuştu. İlk pazarın kurulduğu Yemişlik 8.etap’ta vatandaşlar alışverişlerini yapma imkanı buldu.

Elazığ İHH, aşure standı kurdu 

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği’nce bir alışveriş merkezinde aşure standı kuruldu. Yapılacak satışlardan elde edilecek gelirler ihtiyacı olan ailelere verilecek. 

Başkan Adayı Şekerdağ, Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ali Şekerdağ, ilimiz ekonomisinin can damarlarından olan sanayi sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. Yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette esnaflar tek tek gezilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Şekerdağ’dan, Başkan Çakmakçı’ya ziyaret

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı’yı ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette görüş alışverişinde bulunuldu.

Mobelyum Avm’nin lansman töreni yapıldı 

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Mobilyacılar Üretim ve Pazarlama Toplu İş Yeri Kooperatifi iş birliğinde yapılacak olan Mobelyum AVM’nin lansman töreni yapıldı. 

İl Genel Meclis Üyesi Özay’dan Sözcü’ye tepki!

Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisinde görüşülen ve bazı meclis üyelerinin görüş alışverişini “cumhur ittifakında yol çatlağı” olarak duyuran Sözcü Gazetesine İl genel meclis üyesi Suphi Özay’dan tepki geldi.

Ulaş: Yerel esnafımıza sahip çıkalım!

Velilerin okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını isteyen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş “Tüm kazancı bu şehre yatırım olarak geri dönen yerel esnafımıza Elazığlı vatandaşlarımız sahip çıkmalı ve alışverişlerinde tercihlerini yerel esnaftan yana kullanmalı” dedi.

Başkan Dumandağ: Esnaf zor bir süreçten geçiyor 

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ Arı Grup Tedarikçi Firma Gıda Temizlik Ambalaj esnaf dükkânını ziyaret ederek, alışveriş yaptı. Her zaman esnafımızın yanındayız diyen Başkan Dumandağ ekonomik sıkıntılar nedeni ile esnafın zor bir süreçten geçtiğini söyledi. 

ELYSİUM Park Avm Hizmete Açıldı

Tetiş Yapı'nın Elazığ'a kazandırdığı bölgenin en büyük alışveriş merkezi ELYSİUM Park AVM'nin halka açılış töreni gerçekleştirildi.

Zabıta Ekiplerinden Ramazan Öncesi Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmelerini sağlamak adına esnaf denetimlerini artırdı.

Başkan Arslan ‘Yerel Esnafımıza Sahip Çıkma Zamanı’

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, ulusal marketler zincirinde yer alan firmaların ilimizde hafta sonları kapanması çalışması başlattı. Başkan Arslan bununla birlikte tüm halkımıza çağrıda bulunarak “İçinden geçtiğimiz bu günler tam da yerel esnafa sahip çıkılması gereken bir dönemdir. Küresel e-Ticaret ve dev market zincirlerinden alışveriş konforumuzu bir süreliğine erteleyip yada azaltıp mahallemiz ve sokağımızdaki yerel esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

LPG'li araçların alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı otoparklarına girmesine yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.