Adalet Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Adalet Bakanlığı Haberleri

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Adalet Bakanlığı mensupları, Kürsübaşı ile eğlendi 

Adalet Personeli 100. Yıl Etkinlikleri programı kapsamında Elazığ'a gelen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve beraberindekiler, Kürsübaşı Etkinliği ile doyumsuz bir akşam yaşadılar. 

Yıldırım, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü görevine atandı

Bakanlık yüksek Müşavirlik görevi yapan Elazığlı hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü görevine atandı.

Adli Tıp Kurumuna 124 personel alınacak 

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatına 124 sözleşmeli personel alınacak. Adaylar başvurularını, 28 Mart Pazartesi günü saat 10.00'dan 3 Nisan Pazar günü saat 23.59'a kadar yapabilecek. 

Abdülhamit Gül kulisi! 

Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan ayrılmasıyla ilgili İsmail Saymaz'dan kulis haber geldi. "AK Parti'den üst düzey bir yetkiliyle" yaptığı görüşmeyi aktaran İsmail Saymaz, ismini vermediği o yetkilinin "İstanbul seçiminden beri rahatsızlıkları vardı, bakanlık yapamaz hale gelmişti. Cumhurbaşkanımız nezdinde Gül'ü hırpaladılar. O da son dönemde Gül'e soğuk davranıyordu" dediğini yazdı.

E-devlet'te yeni hizmet! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Adalet Bakanlığının, ‘erişilebilir adalet’ çerçevesinde teknolojik gelişmelere uygun olarak vatandaşların hizmetine sunduğu uygulamayla, e-Devlet üzerinden 18 dilde tercüme edilmiş sabıka kaydı verilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığına 13 Bin 202 Personel Alınacak

Adalet Bakanı Gül, infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alınacağını açıkladı.