3600 Ek Gösterge Haberleri
SON DAKİKA

3600 Ek Gösterge Haberleri

470 bin memur bekliyor! 3600 ek gösterge torba yasaya girecek mi?

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren yasa teklifi TBMM'ye sunuldu

AK Parti, 3600 ek gösterge, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi yarım kalanlara eğitime geri dönme imkanı veren öğrenci affının da yer aldığı ekonomiye ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

560 bin kişiye kadro müjdesi 

3600 ek gösterge müjdesini veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bütün çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. Kamudaki ücret dengesizlikleri son bulacak, 450 çeşit maaş yeniden düzenlenecek, çalışanlar arasında derece ve kademeye yaşanan dengesizlikler son bulacak. 

3600 ek göstergeden sonra gözler EYT'de! 

3600 ek gösterge sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin de gündemlerinde olduğunu söyleyerek "Çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Bu açıklamadan sonra milyonların gözü kulağı EYT haberlerine çevrildi.

Kabine bugün toplanıyor 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yoğun bir gündemle bugün Külliye'de toplanacak. Gündemde Suriye'nin kuzeyine harekat, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları ile 3600 ek gösterge var. 

Ek göstergede 3 alternatif

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin kapsamının belirlendiğini ifade etti. Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeden faydalanacak meslekleri açıkladı.

3600 Ek gösterge çalışmaları tamamlandı 

Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taslak metni Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. 

Beştepe'de 3600 ek gösterge ve kripto para toplantısı! 

Beştepe, dün milyonları ilgilendiren iki önemli toplantıya ev sahipilği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantılarda, 3600 ek gösterge ve kripto para düzenlemeleri masaya yatırıldı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün toplantısı iptal edildiği duyurulan 3600 ek gösterge ile ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, düzenlemenin bu ayın sonunda bitmiş olacağını ve o gün ayrıntıları açıklayacağını duyurdu.

Üçüncü toplantı yarın yapılacak 

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin gözü yarın üçüncüsü yapılacak 3600 ek gösterge toplantısında. 

AK Parti'den ek gösterge ve asgari ücret için flaş açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve 3600 ek gösterge için son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu değerlendirilecek." dedi.

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge açıklaması! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Maaşlarda farkların olacağını söyleyen Yalçın, "Buda bir emekli zammı anlamına geliyor." dedi. Yalçın ayrıca maaşlarda yapılacak artış rakamını da söyledi. 

3600 Ek göstergede kim ne kadar fark alacak? 

Milyonlarca kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge için yapılan ilk toplantı bitti. Kritik toplantı sonrası 3600 ek göstergede, hangi meslek mensubunun ne kadar fark alacağına dair taslak da ortaya çıktı. İşte meslek meslek yeni ücret listesi.

3600 ek göstergede flaş gelişme! 

3600 ek gösterge ile ilgili beklenen tarih netleşti. 3600 ek göstergenin çıkacağı net tarihin ipucu Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ortaya çıktı. Polis, hemşire, din görevlileri gibi bir çok memur öğretmenlik kanunu ile birlikte merak ettikleri tarihi de öğrenmiş oldu. İşte öğretmenlik meslek kanununda yer alan ve milyonları ilgilendiren o detay…

Kabine toplantısı bugün! Asgari ücret zammı masada

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda saat 15:00'te Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ekonomi olacak. Asgari ücret, memur ve emekliye ek zam, 3600 ek gösterge ve EYT masada olacak. Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

EYT'liler İçin Heyecanlandıran Gelişme 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşa rahat nefes aldıracak düzenlemelerin yapılması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilik için yaşı bekleyenler (EYT), asgari ücret ve emekli aylıkları konusunda çalışma yapıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl ilk kez sözleşmeye giren memur ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge konusunda çalışmaların başlatılması talimatı verdi. Erdoğan, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanmasını istedi. 3600 ek göstergenin hayata geçmesiyle birlikte kapsamdaki memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinin yüzde 20-25 oranında artması bekleniyor. 3600 ek gösterge memur maaşlarına da etki edecek.

Hükümetin Memura Zam Teklifi Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin maaş ve aylıklarına önümüzdeki iki yıl için yapılması planlanan zam için teklifini açıklıyor. Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ediyoruz. Birinci altı ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, artı enflasyon farkı önerisinde bulunuyoruz." Dedi