Elazığ Belediyesi'nden Aşure Günü etkinliği

Paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek isteyen Elazığ Belediyesi, Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden Aşure günü dolayısıyla Kültür Park'ta Aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Programa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mehteran gösterisi ile başlayan etkinlikler Kerbela şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

Bolluk, bereket ve paylaşmanın simgesi olan aşureyi kendi elleriyle vatandaşlara ikram eden Başkan Şerifoğulları, hemşerilerimizin yoğun katılım sağladığı etkinlikte önceliği kadın ve çocuklara gösterdi. Muharrem Ayı ve Aşure Günü’nün muhtevasını birlik içerisinde yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmanın ve yeni nesillere aktarmanın önemli bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Aşure Günü’nün, başta Kerbela şehitlerimizi anmak, çocuklarımıza Ehlibeyt sevgisini aşılamak ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek adına müstesna bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Şerifoğulları, Muharrem Ayı’nın bütün İslam âlemine bir kez daha hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra etkinlik için alanı dolduran vatandaşlarla sohbet eden Başkan Şerifoğulları, günün anısına çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN