Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, 'herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, öğrenci velilerine seslenerek okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

“ALIŞVERİŞİNİ YERELDEN YAP ŞEHRİN KAZANSIN…”

Yerel esnaf kazanırsa bu şehrin kazanacağını dile getiren Ulaş, "Yerel esnafın kazanması bu şehirde binlerce ailenin yüzünün gülmesi,  bu şehrin insanlarının kazanması demektir.  Yaşanan ekonomik şartlar görünüyor. Birçok esnafımız zor günler geçiriyor. Siftah yapmadan akşamları kepenk kapatan esnafların yanı sıra kazancıyla elektrik, kira ve SGK primlerini ödeyemeyen birçok esnafımızın bu şehirde var olduğu unutulmamalıdır. Her bütçeye uygun okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri esnaflarımız tarafından vatandaşın beğenisine sunulmaktadır.  Harcanılan paranın bu şehre yatırım olarak dönmesini isteyen herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın.

Güçlü bir yerel esnafın her şeyden önce bölgenin iktisadi kalkınmasına yönelik pozitif etkileri olur. Para sirkülasyonu ilimiz ve ilçemizde kalır, işsiz gençlere istihdam sağlanır, yerel üreticilerden tedarik yoluyla üretim güçleri desteklenir. Ayrıca esnaf, bölgenin talep yapısını bildiğinden, ihtiyaçların daha kısa sürede ve daha iyi anlaşılıp, karşılanmasını sağlar. Geleneksel ve yöresel ürünlerin piyasaya sunulmasını sağlayarak kültürel değerlerin korunmasına da yardımcı olur.  Bunların yanı sıra, bireylerle kişisel ilişkiler kurabilmesi, onları toplumsal ilişkilerin güçlenmesi ve bölge aidiyeti oluşmasında önemli bir faktör haline getirmektedir. Topluluk içinde güven ve dayanışma duyguları gelişerek, toplumsal uyum güçlenir” dedi.

“3 HARFLİLERİN ELAZIĞ VE İLÇELERİMİZE HİÇBİR KATKISI YOK”

Başkan Ulaş “ Hep söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim.  Zincir marketlerin bu şehre her mağazada 2-3 gencimizi çalıştırmak dışında bir faydası yok. Vatandaşlar, alışverişlerini yerel esnaftan yaparlarsa harcanılan para Elazığ'da kalır. Bu paralar da ilimize yatırım olarak geri döner. Vatandaşlarımız bir çorap, bir kalem dahi alacak olduklarında bile yerel esnafa uğrasınlar” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN