Başkan Taşkın: Haklı taleplerimize kulak tıkamayın 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Milli Eğitim İl Binası önünde yetkililere seslenerek, öğretmenlerin taleplerinin karşılanmasını istedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Milli Eğitim İl Binası önünden yetkililere seslendi. Toplanan grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, eğitim çalışanlarının sorunlarını sıraladı. 

Türk Eğitim-sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, “ Mülakat haksızlıktır, adaletsizliktir ve birilerine çıkar sağlamaktan başka bir işe de yaramamaktadır. Mülakat kavramı tüm bileşenleri ve gerekçeleri ile birlikte kamudan tamamen çıkarılmalıdır. Proje okullarına atanan öğretmen ve yöneticilerin belirlenmesi tamamen objektif kriterlere göre olmalıdır. Bizler Türk Eğitim-sen olarak liyakat her daim ön planda tutulmalıdır ve unutulmamalıdır ki emaneti ehline verip adaletle hükmetmek hepimize farz kılınmıştır. Üniversite eğitimini tamamlamış bir eğitim çalışanının diğer üniversite çalışanından ayrı düşürülmesi haksızlıktır” dedi. Başkan Taşkın, eğitim çalışanlarına promosyon anlaşmasına değinerek, Elazığ’da en düşük anlaşmanın yapıldığını kaydetti. 

Türk Eğitim-sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, “göreve geldiğimiz Kasım ayı itibariyle ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarında farkındalık oluşturmak adına diğer il ve ilçelerde yapılan promosyon anlaşmalarını kamu oyu ile paylaşmış ve bu konunun tüm eğitim çalışanları ile paylaşmış bilinmesini sağlamıştık. İlimizde yapılan promosyon anlaşması ülkemizin en düşük miktarlı promosyon anlaşmasıdır. Zamanın şartlarına göre çok iyi miktarda kabul edilecek anlaşmalar bile iptal ediliyor ya da güncelleniyorken biz neyi bekliyoruz?” ifadelerin kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN