Başkan Dilek: Elazığ'da dahil edilmeli

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil olduğunu vurgulayarak, şehrin deprem tehlikesine karşı hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu konuda devletten destek beklediklerini açıkladı. İstanbul'un pilot bölge olarak seçilmesinin ardından yerinde dönüşüm projelerinin önemine dikkat çeken Dilek, bu adımın deprem sonrası yeniden yapılanmaya büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Dilek, “Devlet desteğiyle yapılacak yerinde dönüşüm, hem şehrin görünümünü düzeltecek hem de vatandaşları kira yükünden kurtaracak. Elazığ’ın da bu projeye dâhil edilmesini temenni ediyoruz” dedi. Dilek, Elazığ’ın yaşana bilirliğini artırmak için hızlı bir şekilde bu dönüşüm sürecinin uygulanmasını beklediklerini ifade etti.

Elazığ’ın çevre illerinde büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Dilek, “Deprem Elazığ’ın en önemli gündemidir. Biz bu acıları çok yaşadık ve insanımızın canından daha değerli hiçbir şey yoktur. Depremi bekleyemeyiz, gözlerimizi karartıp bu gerçeği görmezden gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Dilek, Elazığ’ın en kısa sürede depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini ve bu sürecin hızla başlatılması için yetkililere çağrıda bulundu. Elazığ’ın gelecekteki depremler karşısında güvenli bir şehir olması için önemli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN