Başkan Demirbağ Gazetecileri Unutmadı

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği İl Temsilcisi Vedat Demirbağ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Demirbağ mesajında şunları kaydetti:

“ Gazeteci; vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan, toplumun gözü kulağı ve dili vazifesini yerine getiren, ülkenin demokratikleşmesinde en önemli görevleri üstlenen, sivil toplumun geleneksel devlet anlayışı yanında çoğulcu ve katılımcı olarak süreçlere dâhil olmaktadır.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici bir faktör olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir amaç içermektedir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin kalıcı ve sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli etkenidir.

Birilerinin yayınlanmasını istemediği haberleri cesurca yazabilen, toplumun haber alması için fedakârca mücadele eden, her türlü zorluklarda bile haberi zamanında topluma kavuşturan, milletimizin ortak sesi, kamuoyunun vicdanı olan basın emekçisi gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun.”

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR