Başkan Arslan 'Türk Cumhuriyetleri İş Formuna' katıldı 

Gerçekleştirilen Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı'na , Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Keneşi Konsey Üyesi Asilhan Arslan da katıldı. 

Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı ve DEİK işbirliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı'na Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Cabbarov, Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiev, Kazakistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Alibek Kuantyrov, TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Başkanı Nail Olpak, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Keneşi Konsey Üyesi Asilhan Arslan ile davetliler katıldı.

DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Türk devletlerinin bağımsızlığının 30'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen Türkiye - Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ticareti geliştirebilmek için daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

HİSARCIKLIOĞLU: GEÇİŞ KOTALARINI DA KALDIRMALIYIZ

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'in büyük destekleriyle, 2019 yılında Nur-Sultan'da imzalanan anlaşma ile kurduklarını belirtti. Kısa süre içinde, Oda'nın, Türk Keneşi ailesinin en etkin kurumsal yapılarından hale geldiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Bu yıl Eylül ayındaki bu programımıza, siz değerli Bakanlar da iştirak etmişti. Dün, İstanbul'da geniş bir katılımla, iş forumu ve iş görüşmelerini gerçekleştirdik. İş Forumunda karşılıklı ticaretimizi artırmak üzere şu konularda adım atılmasına ihtiyaç olduğunu görüştük. Tercihli ticaret anlaşmalarıyla, aramızdaki ticareti, daha serbest hale getirelim. Hizmet sektöründe de ülkelerimiz arasında ciddi bir işbirliği fırsatı bulunuyor. Hizmet ticaretini kolaylaştıracak bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Bir diğer konu; gümrük süreçlerinin standart hale getirilmesi ve geçişlerin hızlandırılmasıdır. Gümrük işlemlerinde ortak standartlar belirlemeli, süreçleri basit ve hızlı hale getirmeliyiz. Birbirimize yönelik, geçiş kotalarını da kaldırmalıyız” dedi. İşbirliğinin geliştirebileceği bilişim ve yazılım alanında da yeni projelere ihtiyaç bulunduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, ayrıca Türkiye'de de kurulan çok sayıda TeknoParklar da, bu işbirliğini geliştirmeye yönelik ciddi işbirliği imkânları bulunduğunu söyledi.

ARSLAN: ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYO

İş Formuna katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'da hem formun hem de yapılan ikili görüşmelerin çok yararlı geçtiğini ve Türk dünyası ile olan karşılıklı işbirliği ve ticaretin artırılması hususunda önemli adımların atıldığının altını çizdi.


Elazığ Detay Haber Merkezi

Bakmadan Geçme