4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak. 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Elazığ Belediyesi  işbirliğinde düzenlenecek. Fuarda üreticilerin tarımsal faaliyetlerini güçlendirmeleri adına eğitim seminerleri verilecek.

Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Elazığ Belediyesi işbirliğinde ortaklaşa düzenleyecekleri 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın Elâzığ’a ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek: “fuarın ciddi manada Elazığ’a katkısı olur. Elazığ’da tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, üreticiler katılım sağlayacak ürünlerini tanıtacaklar. Fuarın ciddi manada ziyaretçisi olacak ve Elazığ’ın tanıtımında önemli rol oynayacak.” Dedi.

Ortaç, gerçekleşecek fuarda yerel üreticilerin ticari bağlantı kurmalarına destek sağlayarak ürünlerin tanıtımına zemin hazırlayacaklarını söyleyerek: “bilindiği gibi tarım ve hayvancılık vazgeçilmezdir, çünkü üretimdir ve bu üretimde gıdadır. Bu gıdanın pazarlanması noktasında sıkıntı varsa bu fuar sayesinde çözüme ulaşacaktır. Bazı bilinmeyen veya reklamı yapılamayan ürünler vardır onların tanıtımı da bu fuar sayesinde yapılacaktır.” Dedi.

Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında tarım ve Hayvancılıkta verimin artırılması yönünde bilimsel konferansların da yapılacağına vurgu yapan Ortaç,  tarım ve hayvancılık alanında eksikliğin fuarla giderileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN