SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’ın doğum istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı. TUİK’in açıkladığı verilere göre, Elazığ’ın doğum hızı 2018 yılında 18.2 iken 2023 yılında bu rakam 13,1’e geriledi.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıkladı.

Elazığ'dan yükselen ses, Gazze'ye olsun nefes

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde; Hayrat İnsani Yardım Vakfı ile organize ettiği 23. çalışma başlığı "Elazığ'dan Yükselen Ses, Gazze'ye Olsun Nefes" çalışması başladı.

Elazığ Belediyesi’nden engelli bireylere özel program

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, özel bireylerin katılımıyla gerçekleştirildi.

AFAD Müdürü Giyik açıkladı! Elazığ’daki konutların yüzde kaçı tamamlandı? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Elazığ'da, toplu konut idaresi başkanlığınca temeli atılan konutların bir kısmı tamamlandı bir kısmında da çalışmalar sürüyor.

Ekmeğe zam yapıldı mı? Elazığ Fırıncılar Odası’ndan açıklama! 

Elazığ’da ekmeğe zam yapıldı paylaşımlarının ardından Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız açıklama yaparak, zamla ilgili bir çalışmalarının olduğunu ama şuanda bir zam kararı almadıklarını söyledi.

Sağlık Sen’den Hemşire, Ebeler ve Anneler Günü programı

Sağlık Sen Elazığ Şubesi Hemşire, Ebeler Ve Anneler Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Alkışlar, Haluk Levent’e!

Şarkıcı Haluk Levent, AHBAP faaliyetleriyle ilgili konuşmak için bulunduğu BM toplantısında İsrail'i protesto etti.

AK Parti Kadın Kolları Gazze’deki anneler için toplanacak

AK Parti, Gazze’de yaşam hakları elinden alınan anneler için toplanacak. AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenleyecekleri programa herkesi davet etti.

Yeşildere Köyü’nde ışkın şenliği

Birçok Hastalığa iyi geldiği söyleyen ışkının çıkarıldığı köylerden biri olan Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yeşildere Köyü’nde adına şenlik düzenlendi.

EKUT’un kongresi yapıldı

Elazığ Arama Kurtma Strateji Derneği’nin birinci olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.  Toplantıda Başkanlığa yeniden Heybet Öztekkeli seçildi.

Gazze Direniş Plaftormu çalışmalarına devam ediyor

Gazze Direniş Platformunun, Şehit Gazi Eğitim Sendikası ile organize ettiği, 22. çalışma olan "Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz, Toprağa Değil, Kalplere Gömüldünüz, Şehit Gazi Eğitim Sendikası Gazze'nin Yanında" yardım kampanyası gerçekleştirildi.

Köy yollarında reglaj çalışmaları devam ediyor

İlimizde meydana gelen ve metrekareye mevsim normallerinin üzerinde düşen yağışlarla birlikte, Baskil ilçemizde bazı köyler, oluşan selden olumsuz etkilendi.

2024 kurban kesim bedeli ne kadar? 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Türkiye'nin konuştuğu kadın Elazığ'da

Türkiye'nin ilk kadın Otobüs Şoförü olan Buket Yaman acı, gözyaşı ve azimle dolu hikayesini Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

Belediyeden açıklama: Park alanının kaldırılması söz konusu değil

Son 5 yıllık dönemde şehre toplam 143 adet yeni park kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında, mahkeme ilamına uygun olarak Mornik Mahallesi’nde bulunan park alanı ile ilgili teknik değerlendirme ve çalışmaların gerçekleştirildiği, park alanının kaldırılması ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Elazığ’da yeşil alanlar ilaçlanıyor

Elazığ’da genelindeki yeşil alanlar, haşerelere karşın ekipler tarafından ilaçlanıyor.

Elazığ Valiliğinden yayla ve mera kullanımı genelgesi

Elazığ Valiliği yayla ve mera kullanımı ile ilgili genelge yayınladı.

Rektör Göktaş’tan hayırseverlere teşekkür

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ramazan ayı boyunca binlerce üniversite öğrencisinin Üniversite Evi’nde ücretsiz iftar yaptığını belirterek iftar yemeklerine destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Toplam 779 haber.