SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ Barosu, Avukatlar Günü’nde iftarda buluştu 

Elazığ Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü’nde meslektaşlarıyla düzenlediği iftar programında bir araya geldi. İftar programında konuşan Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe alınan karar ile baronun hizmet binasının yarım kalan inşaatının tamamlanacağını açıkladı. 

Özel İdareden bayram temizliği

Elazığ İl Özel İdaresi ve Pertek Belediyesi iş birliği ile çevre temizliği yapıldı.

İş İnsanı hemşehrimiz Ak’tan anlamlı iftar sofrası 

İzmir’de yaşayan Elazığlı İş İnsanı Nejat Ak düzenlediği iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi aileleri ağırladı. 

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi 

Evrensel Kur'an İlimleri Derneği tarafından Gazze ve Doğu Türkistan’da hayatını kaybedenler için program düzenledi. Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek diyerek toplanan kalabalık, İsrail’e karşı boykot çağrısı yaptı. 

Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı 

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak avukatların dünyanın her noktasında adalete erişimin güvencesi olduğunu söyledi

Milletvekili Erol Keleş, hayat kurtardı

Seçim çalışmaları kapsamında bir programa katılmak üzere yola çıkan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kalabalık bir grup vatandaşın toplandığını gördü ve durumun ne olduğunu anlamak için aracını durdurdu. 

Avrupa Elazığlılar İftarında Birlik Mesajları

Merkezi Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Hofheim am Taunus kasabasında bir iftar yemeği verdi. 

Öğrencilerle birlikte iftar yaptılar

Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın katıldığı iftar yemeğinde Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

Hamza Yanılmaz vefatının 13. yıldönümünde anılıyor 

Elazığ eski milletvekili ve Belediye Başkanı merhum Hamza Yanılmaz, vefatının 13.  yıldönümünde anılıyor. 

MUHTAR TANER ER: BİR DÖNEM DAHA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Aşağıdemirtaş Mahalle Muhtarı Taner Er, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde bir dönem daha mahalle sakinlerinden destek istedi. 

STK Platformu yılın ilk çalışma grubu toplantısını yaptı

Elazığ STK Platformu 2024 yılının ilk çalışma grubu toplantısını gerçekleştirdi.

Ekmeğini Gazze'li din kardeşin ile paylaş 

Gazze Direniş Platformu ve TÜGVA öncülüğünde "Ekmeğini Gazze'li Din Kardeşin İle Paylaş” adlı yardım kampanyası düzenlendi. 

Başkan Adayı Duran: Kadın Koordinasyon Merkezi kuracağız’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Elâzığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, Kadınların Aile İçerisindeki Dinamik Rolünün Farkına Varılması Ve Bu Potansiyelin Açığa Çıkarılması İçin Kadın Koordinasyon Merkezi Kuracaklarını İfade Etti. 

Elazığ'da otobüslere Ramazan Ayı düzenlemesi

Elazığ Belediyesi otobüs saatlerine Ramazan Ayı düzenlemesi yaptı.

KADEM’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyası 

KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınlarımız” temalı kampanya başlatıldı.

Rektör Göktaş, öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “Çedene Bizden, Sohbet Sizden” buluşmaları kapsamında yaklaşık 15 öğrenciyle bir araya geldi. 

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda iftar sofrası kurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda iftar sofrası kurulacak. Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı,"Ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi.

Şükrü Kacar, hayatını kaybetti 

Elazığ’ın tanınmış ailelerinden Gazeteci-yazar, Eski Belediye Başkanı Şükrü Kacar hayatını kaybetti. 

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek 

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Toplam 770 haber.