SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

8 bin sözleşmeli personel alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz" dedi.

100. yıla özel Elazığ şehitler albümü

Elazığ Valiliği tarafından Elazığ Şehitler Albümü bastırıldı.

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Elazığ Belediyesi yaban ve sokak hayvanları için çalışma başlattı 

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için çalışma başlattı.   

AGD’den Filistin yararına kermes 

Anadolu Gençlik Derneği Kadın komisyonu tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi. 

Keban'da 4. Sultan Sinemilli etkinliği 

Elazığ'ın Keban ilçesinde Sultan Sinemilli Derneği tarafından 4. Sultan Sinemilli etkinliği düzenlendi. 

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi. 

Aslan: Vatandaşlarımızın kurban bağışlarına talibiz 

Beşir Derneği İl Temsilcisi Burhanettin Aslan, bu yılda vatandaşların kurban bağışlarına talip olduklarını söyledi. 

Muhtar Er’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Elazığ Aşağıdemirtaş Mahalle Muhtarı Taner Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Er, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek. Bu kapsamda Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek.

Başkan Kızılkaya: İnsani yardımları deprem bölgelerine ulaştırdık

Elazığlılar, 3 yıl önce yaşadıkları depremin yaralarını sarıp "Asrın Felaketi"nden etkilenenlere yardım eli uzattı. Türk Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya, vatandaşların desteği ile 25 tır ve 4 kamyon insani yardımı Malatya, Adıyaman Ve Kahramanmaraş'a gönderildiğini söyledi.

Elazığ’ın 2022 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair evlenme ve boşanma oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 3 bin 965 kişi evlenirken bin 7 kişi ise boşandı.

Elazığ Belediyesi 500 müstakil konut inşa edecek!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Mart ayı meclis toplantısında müjdeli bir haber verdi. Elazığ Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Kentsel Dönüşüm yasasına göre binasını yenilemek isteyen vatandaşlara 75 bin TL destek verilecek. 

Keskin ailesinin acı günü

Elazığ Belediyesi eski Zabıta Müdürü ve eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Keskin hayatını kaybetti.

Depremzede Ceylin’in doğum günü kutlandı 

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem afetinin ardından sahada çalışmalarını sürdürürken Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından kurulan psikososyal destek çadırında ise depremin oluşturduğu tahribatı silmeye devam ediyor. 

Elazığ Belediyesi’nden Konteyner Kent kurulumuna destek 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Elazığ’da yapılacak 3 bin 750 konutun alanı belli oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla deprem afeti nedeniyle Elazığ’da yapılacak olan 3 bin 750 konutun alanı belli oldu. 

Toplam 770 haber.