Şeyh Haydar Baba sevenleri tarafından anıldı

Elazığ'ın önde gelen kanaat önderlerinden Şeyh Haydar Baba'nın vefatının 45'inci yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programda ayrıca Gazze için Mevlid-i Şerif okundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Şeyh Haydar Baba, vefatının 45’inci yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı. Abdulkadir Baba Mescidinde düzenlenen anma programına Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Önceki dönem Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şeyh Haydar Baba sevenleri tarafından anıldı

Anma programında konuşan Şeyh Abdulkadir Evliyaoğlu, Müslümanların namaz kılmasının önemine değindi. Evliyaoğlu, “Allah bizi sevmiş ve en güzel biçim bize vermiştir. De ki bu biçimle Allah bizi lütfuyla güzel yaratmış Allah 82 ayette buyuruyor. Namız kıl Allah der bu insanlar niçin namaz kılmıyor. Güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar ve hayvanlar hepsi Allah vardır der. Allah’a boyun eğiyorlar. Peki bu insanların akıl kafalarının içine yerleştirmiş Allah. Bu aklımızla hala yaradan Allah’a karşı vazifemizi niçin yerine getirmeyelim. Niçin şeytanın vazifelerini yerine getiriyoruz da Allah’ın vazifelerini yerine getirmiyoruz” dedi.

Şeyh Haydar Baba sevenleri tarafından anıldı

Hacı Süleyman Evliyaoğlu, Şeyh Haydar Baba’nın hayatından kesitler anlatarak, İslam uğruna büyük gayretler gösterdiğini ifade ederken, “Haydar Baba hazretlerini medrese eğitimini tamamladıktan sonra manevi eğitimi ve öğretimi için de tasavvufi bir hayatı seçerek kendini ve Nakşibendi ve Kadri tarikatına girerek icazet almıştır. Allah demenin yasak olduğu İslami eğitimin ve medreselerin kapandığı ezanların Türkçe okunduğu her türlü baskıların Müslümanlara uygulandığı sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında Müslümanlara baskı yapıldığı bir dönemde Haydar Baba hazretleri kendine ve tabi olanlara talebeleriyle birlikte İslam’ı, Kur’an-ı Kerim’i ve peygamberi insanlara anlatmak ve tebliğ etmek için seferberlik ilan etmiştir. Ev ev, kapı kapı dolaşarak her köye giderek her şehre uğrayarak Allah’ın emrini insanlara anlatmakla tebliğ görevini yerine getirmiştir” şeklinde konuştu.

Program konuşmalardan sonra ilahiler, dualar ve mevlid- i şerif okunmasının ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN