Koca'dan İddialara Cevap

09 Mayıs 2024 Perşembe günü sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca yazılı basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Açıklamada dün yaşanan tatsız olayın yargı sürecinde olduğunu söyleyen Nafiz Koca, “akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan bu şahıs,  eski eşi ve çocuğunun mutlu bir yaşam sürmesinden de rahatsız olmaktadır.” dedi.

Koca, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“BAZI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA FARKLI VE GÜDÜMLÜ ALGILAR…

09 Mayıs 2024 perşembe günü Olgunlar Kavşağı trafik ışıklarında yaşadığımız olayın bazı sosyal medya hesaplarında farklı ve güdümlü algılar oluşturacak şekilde servis edilerek yayınlanması sonrası kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi özel gayret ve çabaları görüldüğünden açıklama yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

YAKLAŞIK 10 YIL GAZETEMİZDE ÇEŞİTLİ GÖREVLERDE ÇALIŞAN PERSONELİMİZ…

Yaklaşık 10 yıl gazetemizde çeşitli görevlerde çalışırken evlilik yaparak İstanbul’a yerleşen P.Ç isimli kadın personelimiz, çekişmeli boşanma süreci devam ettiği bir süreçte Elazığ’a dönmüştür. 

SÜREKLİ BASKI, İFTİRA…

5-6 yaşlarında erkek çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi verirken bir yandan da bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanması sağlanan video görüntülerindeki H.B isimli boşanma davası devam etmekte olan eşi tarafından da sürekli baskı, iftira ve iş için müracaat ettiği her işyeri sahibini tehdit ve iftira atmak kaydıyla iş talebinde bulunulan şahısları korkutup sindirerek eşinin işsiz kalmasını sağlamıştır. 

OLMADIK İFTİRALAR…

Aynı amaçla;  bir siyasinin danışmanlığını yapan eşi gazeteci hanımefendinin bu görevden atılması için siyasetçiye olmadık iftiralar atmak suretiyle eşinin danışmanlıktan atılmasını sağlamakla kalmamış, kadının çalışması muhtemel olan her alan,  bu yol ve tehdit yöntemiyle kapatılmış,  iş için müracaat ettiği bir kısım işveren de “bize de iftira atılır” düşüncesiyle söz konusu gazeteciyi bir gerekçe ileri sürerek lisan-ı münasiple reddedip işe almamıştır. 

AVUKATLIĞINI ÜSTLENEN GENÇ BİR KADINA SAPKINLIK…

Bu da yetmemiş, mağdur kadının  Avukatlığını üstlenen genç bir kadın avukata da sosyal medya üzerinden sapkınlık yapıp rahatsızlık vererek avukatlığını bırakmasını azmetmeye çalışsa da genç Avukat hanım tam tersi bir tavır göstererek davaları ısrarla takip edip kendisi hakkında yapılan uygunsuz davranışları da hukuki olarak cezalandırılmasını sağlamıştır. 

İŞ BULAMADIĞI TAKDİRDE ÇOCUĞUNUN VELAYETİNİN KENDİSİNDEN ALINACAKTI…

Olayların bu şekilde devam ettiği bir süreçte eski işyeri olan gazetemize müracaat eden P.Ç. İsimli genç kadın, bir müddet daha iş bulamadığı takdirde çocuğunun velayetinin kendisinden alınacağını ancak çocukla ilgili de babası hakkında buradan izahı kabil olmayacak farklı bir dosyanın soruşturma ve kovuşturma aşamasında olduğunu ileri sürerek eski iş yerinde çalışıp çocuğunu kimseye muhtaç etmeden yetiştirme talebinde bulunmuştur. 

GENÇ BİR KADININ EKMEĞİNİ ALIN TERİYLE KAZANMA TALEBİ…

Çaresiz ve Elazığ gibi manevi hassasiyetleri olan bir şehirde genç bir kadının ekmeğini alın teriyle kazanma talebi tarafımızdan olumlu karşılanmış ve genç kadın, çocuğunun okulu için yarım gün evinde, yarım gün ise gazetemizde çalışmak üzere yarım gün esaslı olmak üzere asgari ücret karşılığında tarafımızdan  işe alınmıştır. 

ARANAN TELEFONLAR VE YAPILAN KÜFÜRLERLE İŞYERİNİN HUZURU BOZULMUŞTUR…

Genç kadının bünyemizde işe başlamasının ardından ilgili şahıs tarafından işyerimiz ve çalışanlarımız sayısız defalar aranan telefonlar ve yapılan küfürlerle rahatsız edilip işyerinin huzuru bozulmuştur. Bu konuda sayısız resmi şikâyetimizin olmasına rağmen gözaltına alınıp serbest bırakılması söz konusu şahsın ahlaksız ithamlarını gelenek haline getirmesine sebep olmuş ve P.Ç isimli genç kadını işten çıkarıp ekmeğe muhtaç edinceye kadar bu tavırlarını sürdüreceğini beyan etmiştir. 

EŞİNE KARŞI AHLAKSIZ İTHAMLAR….

Bu kapsamda da Elazığ gibi bir şehirde aramadığı ve mesaj yoluyla ulaşmadığı siyasetçi, Oda Başkanı, Kurum ve Kuruluş yöneticileri, basın kuruluşları, STK temsilcileri kalmamış,  kendi eşine karşı ahlaksız ithamlarda bulunmuş eşini yakıştırmadığı kimse kalmadığına yönelik iftiraların son halkasına şahsımı da dahil etmiştir.

AHLAKSIZLARIN HEPSİ KOLLUK KUVVETLERİ BİLGİLENDİRİLDİ…

Tüm bu süreçlerde yaptığı ahlaksızların hepsi ile alakalı anında kolluk kuvvetleri bilgilendirilmiş, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bazı sindirilmesi güç paylaşımlar neticesinde de emniyet güçlerimiz tarafından bizlerin teskin edilip tahriklere kapılmayışımız yönünde uyarılarak sakinleştirildiğimiz yakın çevremiz tarafından bilinmektedir. Bu bağlamda bizleri psikolojik açıdan destekleyen, koruyup-kollayan sakinleşmemizi sağlayıp tahriklerin önüne geçen Asayiş Şube Müdürümüz  Sayın Bilge Ersoy Çimencan ve kolluk kuvvetlerimize ayrıca ve hassaten  teşekkür ediyorum. 

SADECE BİR KISMINI AKTARDIM…

Yukarıda sadece bir kısmını aktardığım, yaşadığımız her sıkıntıyla alakalı isteyen her gazeteci arkadaşımız gerek kolluk kuvvetlerinden gerek Cumhuriyet Savcılığından gerekse taraf avukatlarından  gerekli bilgileri alıp kamuoyu ile paylaşabilirler.  

OLAYIN GELİŞİMİ…

Olaylar silsilesi bu şekilde devam ederken 09.05.2024 tarihinde yaşanan olayın gelişimi şu şekilde olmuştur. 

Araçta kız kardeşim ve Adli Bilişim Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi erkek yeğenimle Mustafa Paşa Mahallesi’nden Ataşehir Mahallesi’ne seyir halinde iken Olgunlar Kavşağında kırmızı ışıkta beklediğim sırada, dışarıdan bir sesin “beni mi takip ediyorsun lan!” demesi üzerine sesin geldiği yöne baktım bu şahsı gördüm. 

Kız kardeşimin “abi muhatap olma” ihtarları üzerine muhatap olmayıp davranışlarını kaydedip kolluk kuvvetlerine atmak üzere telefonumu açtım. Kayıt ederken şahıs ikide bir “beni mi takip ediyorsun” diyerek hakaret içeren konuşmaları üzerine el frenini çekip inmek istesem de yeğenim ve kız kardeşimin engellemesiyle inemedim. 

Taki şahsın hakaretlerinin dozunu arttırmasına kadar. Trafikte araçların durduğu, vatandaşların olanları izlediği bir ortamda; “sen utanmıyor musun evli kadınla birlikte olmaya” demesi üzerine her erkeğin üzerine atılacak bu iftira karşısında yapacağı en doğal refleksle aracımdan indim. 
Araçtan iner inmez az önce ahkâm kesen şahıs kaçmaya başladı. Kısa süreli  kovalamanın ardından yakalayamadım. Meğerse elinde telefon olanları kayıt altına alıyormuş. Işıklarda duran araçlardan inen vatandaşların araya girmesiyle olay yerinden ayrıldık. 

SADECE BİR SOSYAL MEDYADA YAYINLATMIŞTIR…

Ardından elindeki görüntüleri neredeyse tüm basın kuruluşlarına göndererek sanki biz kendisini takip ediyormuşuz gibi bir algı yaratmaya çalışma gayreti, bu şahsı ve yaptıklarını iyi bilen medyamız tarafından ciddiye alınmamakla birlikte sadece bir sosyal medyada yayınlatmıştır. 

RESMİ MERCİLERE ANINDA AKTARILMIŞ…

Konu, İlimiz Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman başta olmak üzere ilgili her resmi mercilere anında aktarılmış olup Sayın Cumhuriyet Başsavcımızla da yüz yüze görüşmek kaydıyla anında bilgi aktarımı yapılmıştır. 

YARGI VE KOLLUK KUVVETLERİMİZ İŞBAŞINDA…

Konuyla alakalı yargı ve kolluk kuvvetlerimiz işbaşında olup yayınlanan video kayıtlarında itiraf ettiği silah ve bizleri hangi noktadan itibaren takip ettiği mobese kayıtları ile alakalı çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bilgimiz dahilindedir. 

Hülasa;

Boşandıktan sonra çocuğuyla hayat mücadelesini sürdürmek isteyen, eski gazeteci genç hanımefendinin kurumumuz tarafından çalıştırılmasını hazmedemeyen, haber videosunda da davranışlarından ve konuşmalarından anlaşılacağı üzere akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan bu şahıs,  eski eşi ve çocuğunun mutlu bir yaşam sürmesinden de rahatsız olmaktadır.

YENİ GÖREVİMİZİ HAKKIYLA İFA ETMEK İÇİN YOLUMUZA KARARLILIKLA DEVAM…

Bu tür tatsız ve mide bulandırıcı olaylarla motivasyonumuzu bozmadan almış olduğumuz yeni görevimizi hakkıyla ifa etmek için yolumuza kararlılıkla devam etmekle beraber kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğumuz bu tatsız olayla alakalı arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan siyasilerimizden,  oda başkanlarımıza, STK temsilcilerinden eş dost, arkadaş, okurlarımız ve il içi ve il dışındaki tüm Elazığlı hemşehrilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN