Keleş: Yüzer GES Projesi ile yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilecek

TBMM'de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi'nin önemine değinerek haziran ayında başlanacak elektrik üretimi ile yılda 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflendiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, TBMM’de söz aldı.

Milletvekili Keleş, Türkiye’de ilk yüzer GES projesi olarak Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi’nin önemine değindi.

Keleş, Yüzer GES Projesi’nin Haziran ayında başlayacak elektrik üretimi ile 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmenin hedeflediğini altını çizdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, mecliste yaptığı açıklamada; “Bugün, ülkemiz ve Elazığ’ımız için gurur verici bir projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizde ''İlk Yüzer GES Projesi'' olarak, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi önümüzdeki günlerde elektrik üretimine başlayacaktır. Bu öncü projede, Türkiye'nin ilk yüzer güneş enerji santralinde, yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflenmektedir. Yüzer GES projesi, sadece enerji üretimiyle sınırlı kalmayıp aynı zamanda bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu projenin; alın terini, toprağa can suyu yapan çiftçilerimize, aziz şehrimize ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.  Yenilenebilir enerji yatırımlarının artarak devam edeceğine ve ülkemizin enerji alanında daha güçlü bir konumda olacağına yürekten inanıyorum. Genel Kurulu Saygıyla Selamlıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN