YRP Baskil ilçe kongresi gerçekleştirildi

Partilerinin Baskil ilçe teşkilatının ikinci olağan kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Altınöz ve Prof. Dr. Doğan Bekin daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Yeniden Refah Partisi Baskil İlçe kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Altınöz, Prof. Dr. Doğan Bekin, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman,  Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Tan, Bölge Sorumlusu İbrahim Gök, İl Başkanı Erhun Karakuş ve ilçe yönetimi katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Baskil İlçe Başkanı Mikail Caşka yaptı.

Partisinin kırmızıçizgileri olduğunu ifade eden İl Başkanı Erhun Karakuş ise konuşmasında, iktidara ve muhalefet yüklendi.

Karakuş, “Bir ana muhalefet partimiz var 50 yılı aşkın süredir mecliste habire eleştiriyor habire hakaret ediyor. Peki, bunların karşılığında iktidara geldiğim zaman ne yapacağım diyor 3 tane projenizi sayın deseniz size 3 tane proje sayamazlar” dedi.

Ülke ekonomisine değinen Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman, üreten bir iktidar olacaklarını söyledi.

Akman, “Harput Yüksek Teknoloji Enstitüsünü inşallah planladık. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim yapacağız ve bu bölgenin yani doğu ve güney doğunun tamamı beyaz yakalı ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Daha sonra konuşan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, bütün siyasi partilerin fırsat sunuldukça güzel hizmetler sunacağına inandığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Bölge Sorumlusu Av. İbrahim Gök, partileri ile birlikte ikinci yürüyüşe çıkıldığını belirterek, üretime önem veren bir parti olacaklarını söyledi.

Gök, “Baskil’in yeraltı da yerüstü de mübarek insanlardan mübarek imkanlardan müteşekkir bir beldedeyiz. Kıymetli şehidimiz burada Fethi Sekin Şehidimiz burada” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Bekin, yıllardır davanın içerisinde olduklarını belirterek, zorlu yollardan geçtiklerini kaydetti.

Bekin, “Biliyorsunuz ki Harput’ta Fırat Koleji kurulmuştu. American Board tarafından misyonerler bütün bölge de ona bağlı istasyonlar vardı. O kadar büyük çalışmalar yapmışlar ki bu bölgeyi yıkmak için ve terör de uzun yıllar bölgemizi esir altına aldı fakat çok şükür ki gerçekten Hünkâr mahfili olan Elazığ hünkâr mahfilliğini ortaya koydu ve terörün bulaşmadığı illerden biri oldu çok şükür. İnşallah Yeniden Refah İktidarında Elazığ hak ettiği sanayileşme hamlesini yeniden gerçekleştirecek” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Elazığ depremine değindi.

Altınöz, “Yapmaya çalıştığımız şu; biz Türkiye’de artık yeni bir dönem başlaması gerektiğini ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan ne diyor biz iyi olan işleri taktir edeceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları düzelteceğiz. Biz iyi olan bir iş varsa niye taktir etmeyelim. Mesela şuan da bir deprem oldu ve Elazığ’da birçok kardeşimiz mağduriyet yaşadı ama hükümetimiz gerçekten de derhal en hızlı bir şekilde müdahale etti birçok konutlar yapıldı tabi ki biz bunları taktir ediyoruz. Allah razı olsun yani hükümetimiz gerekli şartları en hızlı bir şekilde geldi, koştu elinden geleni yaptı. Mesela çeşitli konutlar yapıldı bu konutların nasıl yapıldığına ilişkin çeşitli ihalelerde, problemler varsa bunların bizim hükümetle paylaşmamız bunu bizim yerel yöneticilerle paylaşmamız bizim boynumuzun borcu. Bakın biz iyi olan bir şeyi taktir ediyoruz tabiki. Mesela biz ne diyoruz inanç özgürlüğü noktasında hükümetin yaptığı iyi işleri taktir ediyoruz devamlı taktir ediyoruz daha önce bizim kızlarımız 4. Sınıfta 5. Sınıfta tıp öğrencileri başlarını açmak zorunda kaldı bir kısmı da başına açmadığı için 5. Sınıfta 6. Sınıfta tıp fakültesinin bırakmak zorunda kaldı. Türkiye bu süreçten değil çok uzak değil bundan 25 yıl öncesini anlatıyoruz. Zulüm hat safhadaydı başını örten bir veli çocuğunu okuldan sınıfından alamıyordu okulun kapısında bekliyordu” dedi.

Tek liste ile gidilen kongrede İlçe Başkanı Mikail Caşka güven tazeledi.

Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Bekin ve Altınöz, programlarını esnaf ziyareti ile başladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN