Yıldırım: Arzumuz, ihaleyi Elazığ Girişim Gurubu alsın ve işletsin

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ

Başkan Yıldırım, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Elazığ milletvekilleri, belediye başkanları ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Elazığ adına önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

Başkan Yıldırım, açıklamasında ayrıca, AK Parti teşkilatlarının Elazığspor’un başlattığı yardım kampanyasına destek olduğunu belirtti.

Yıldırım’ın gündemindeki bir diğer önemli konu ise Maden ilçesinde bulanan maden sahasının ihale süreci oldu.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Başkan Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

ELAZIĞSPOR’UN BAŞLATTIĞI YARDIM KAMPANYASINA DESTEK VERİYORUZ

“Elazığspor’un her fırsatta yanında olduk.Ciddi süreçlerde hem yöneticiliğini yaptım, hem de elimden gelen her şeyi esirgemeden desteklediğime inanıyorum. Bu konuda sorgulanacağımı zannetmiyorum. Bugünlerde başlatılan yandım kampanyasında çorbada tuzumuz olsun anlamında, teşkilatlarımıza da bu konuda hassasiyet göstererek paylaşımda bulundu ve teşkilatlarımız da bu yardım kampanyasına kendi güçleri ile destek vermeye çalışıyorlar. En azından yanında olmak, kampanyaya destek anlamında, rakamsal boyutlar ne olur onu bilmem ama sonuçta konu Elazığspor olunca duyarsız davranmamız mümkün değil. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teşkilatlarımızla birlikte bu hassas konuya gereken katkıyı sağlamaya çalıştığımızı söyleyebilirim. “

“MADEN REZERVİ İHALESİ FARKLI YERLERE TAŞINIYOR”

“Bir diğer öneli konu Maden ilçesindeki maden rezervinin ihale süreci. Bu konuda Bu konuda biraz rahatsızlığımız var. Bence bu konu farklı yerlere taşınıyor gibi. Ben bunu bir kez daha çok açık söylüyorum; Maden rezervlerinin alınıp işletilmesi ve ihaleye girilmesi anlamında çok ciddi bir girişim grubu var. Bu girişim gurubunu sonuna kadar destekliyoruz. Bunun farklı bir şekilde ifade edilmesini hazmedemem. Diğer siyasilerimiz de milletvekillerimiz de belediye başkanımız da aynı duruşu gösterdi, gösteriyor. Fakat nedense birileri siyasiler gerekeni yapsınlar gibi ifadeler kullanıyor. Siyasilerin maden rezervleri hakkında açıklama yapmalarına gerek yok. Önemli olan onların konuya bakış açısı ve konuyu takip etmek. Burada en yüksek derecede bunu yapmaya çalıştığımızı düşünüyorum.”

“ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBUNA DESTEK VERİYORUZ”

“Maden ilçesinde çıkan maden rezervleri elbette çok önemli bir olay ama asıl bu lokal anlamdaki çok önemli olayın iktidar tarafından 20 yıldır bakış açısıyla bir araya getirilerek değerlendirilirse bizim maden ve maden rezervleri konusundaki yaklaşımımız çok daha net görülecektir. Bunu farklı şeklide konuşmak, başka bir yere götürmek, üzerinden siyaset yapmak şık değil. Bir kez daha söylüyorum Elazığ’daki oluşmuş ve şuanda ciddi bir seviyeye gelmiş girişim gurubuyla ilgili desteğimiz sonuna kadar hem kendi adıma hem de milletvekillerimiz ve belediye başkanımız adına çok net. Bu konuyla ilgili desteğimiz sürmektedir.  Ama sonuç itibariyle ihaleden ne çıkar onu bilmem. Daha önceki açıklamalarımda da söyledim; Yok adrese teslim, yok şu, yok bu. Bunların hiç birini kabul etmiyorum. Böyle bir yaklaşımın ne içindeyiz, ne kenarında, ne köşesindeyiz. Tam karşısındayız.”

“ARZUMUZ, İHALEYİ ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU ALSIN ve İŞLETSİN”

“Arzumuz odur ki bu ihaleyi Elazığ Girişim Gurubu alsın ve burayı onlar işletsinler. Bu bizim temel arzumuzdur. Aynı zamanda gönül dünyamızın da temel isteği, temel talebidir. Ama sonuç ne olur ben bilmem. Burada ihalenin ertelenmesi önemli bir adımdı. Burada çalıştırılacak personelin yüzde 60’ının bölgeden temin edilmesi de önemli bir adımdı. Bunlar şuanda o maden rezerviyle ilgili yapılacak ihalenin önemli temel taşlarıydı. İnşallah her şey gönlümüz gibi olur.”

“MADEN REZERVİYLE İLGİLİ SİYASET YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

“Bunun üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. İlgili, ilgisiz herkesin bu konuyla ilgili cümle sarfetmesi de çok şık değil. Bu konu memleket meselesi. Biri diğerinden çok memleket sevdalısı boyutuna getirmek hoş değil. Herkes bu memleketin sevdalısı olduğunu, herkesin de kendine göre bir ağırlının ve değerinin olduğunu düşünüyorum.  Benden daha çok memleket sevdalısı yok gibi tarzlar doğru değil. Ben bu şehrin insanıyım. Diğer kardeşlerimiz gibi bu şehirdeki olup biten şeylere duyarsız kalmamaya çalışıyoruz. Onun için bu konuda herkesin aynı hassasiyetle konuya bakmalarını arzu ediyorum. Bunun üzerinden siyaset üretmek kimsenin işine yaramaz. Altında kalır, ezilirler. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN