Yiğit: Eksikliklerinizi gidermek tamamen sizin elinizdedir 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit yayımladığı mesajında; “2021-2022 eğitim öğretim yılının bu son gününde sizlerle birlikte olmaktan ve karne heyecanınızı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün 8.896 Öğretmenimiz ile 519 eğitim kurumumuzda öğrenim gören 127.422 öğrencimiz karnelerini alarak güzel bir tatile girmiş olacaklar. Uzun ve verimli geçen bir eğitim öğretim sezonunun ardından tatili hak eden anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Eğitim öğretim yılının bu son gününde öğrencilerimizle birlikte tüm anne ve babalarımızın da tatlı bir telaş içerisinde olduklarını biliyor, tüm velilerimize de bize ve okullarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Asıl ve önemli teşekkürümüzü de eğitim öğretim sezonunun sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasında emeği geçen bütün yönetici arkadaşlarıma ve eğitimin temel taşı olan değerli öğretmenlerimize yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “Sevgili Öğrenciler; Sizler yaşam kaynağımız, geleceğimiz ve ülkemizin yarınlarısınız. Hepiniz bizim için paha biçilemez değerdeki birer mücevhersiniz. Öğretmenlerimiz bir eğitim yılı boyunca sizleri nakış nakış işleyerek sahip olduğunuz cevheri ortaya çıkarmak için ellerinden gelen gayreti sarf ettiler. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu gün başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Aldığınız kötü notları değiştirmek, kendinizi geliştirmek ve eksikliklerinizi gidermek tamamen sizin elinizdedir ve bu tatil bunun için büyük bir fırsattır” şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Yiğit, “Değerli Veliler; Karne notları, çocuğunuzun bir yıl boyunca gösterdiği çalışma davranışlarının ürünüdür.  Ancak bu notlar çocuğunuzun kişilik değerlendirmesi değildir. Karne sonucuna göstereceğiniz tepkinizde ve çocuğunuza yönelik tutumunuzda bunu göz önüne almalısınız. Kötü bir karne ile karşılaştığınızda çocuğunuza kızmak, bağırmak, küçümseyici sözler söylemek, kişiliğine yönelik eleştirilerde bulunmak onun bundan sonraki başarısına katkı sağlamayacaktır. Bu olumsuz tutumlar zaten suçluluk hisseden ve üzülen çocuğunuzun psikolojik durumunu ve kendine güvenini daha da kötüleştirecektir. Bu nedenle çocuklarımızı anlayışla karşılamanızı, onlarla doğru ve sağlıklı bir iletişim kurarak ders notlarını düzeltebilmeleri için geleceğe yönelik planlamalar yapmanızı istiyoruz. Kıymetli Meslektaşlarım; 2 yıllık salgın sürecinin ardından bu öğretim yılında yüz yüze eğitim imkanına kavuşarak öğrencilerimizle bir arada olmanın sevincini yaşadık. Bu zorlu süreçte gösterdiğiniz çabanın sonucu olarak eğitim öğretim yılını hiçbir sorun yaşamadan tamamlamış bulunuyoruz. Eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz çaba ve özverili çalışmalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaz tatilinin tüm öğrencilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN