Üç dönemci vekiller - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Üç dönemci vekiller



Erken ya da zamanında yapılacak seçim senaryoları ve seçimin zamanı kulislerde konuşulmaya devam ederken AK Parti tüzüğünün 132. Maddesinde yer alan “bir kişi en fazla üç dönem milletvekili olabilir” maddesi bir kez daha gündeme geldi.

Bu kurala göre; 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş.
Eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu.
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç.
Eski AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı.
Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan.
Mahir Ünal, Bülent Turan, Hamza Dağ, Ali İhsan Yavuz ve 50’den fazla milletvekili önümüzdeki seçimde aday olamıyor. 
Buradaki tek ve belki en önemli tartışma, kısa süre milletvekilliği yapılan 7 Haziran seçimlerinin seçilen isimlerin bir hakkının yanıp yanmadığı.

132. madde işletilirse ilimiz milletvekili Zülfü Demirbağ artık aday olamayacak. AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut’un durumu ise biraz farklı. 25, 26 ve 27. Dönem Elazığ Milletvekili olan Bulut’un bir milletvekilliği dönemi 7 Haziran’a denk geliyor ki bu dönemim hesaba katılmaması gibi bir teamül söz konusu. İkincisi ise Bulut’un MKYK üyesi olması. Bu iki ve önemli sebep, Bulut’un yeniden aday olmasının önünü açabilir.

AK Parti Milletvekili Sermin Balık, iki hakkını kullandığı için bir hakkı daha bulunuyor. Milletvekili Tolga Ağar’ın ise milletvekilliğinde ilk dönemi olduğu için iki dönem daha hakkı var.

3 dönem kuralında tablo böyle. Ancak halkın bu konuda görüşleri nedir, vekil profili olarak nasıl bir beklentileri var, mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri ne kadardır, hangi milletvekillerimizin bir dönem daha seçilmesinin faydalı olacağına inanıyorlar yapılacak kamuoyu araştırmaları ile ortaya çıkacak.

Bu arada milletvekillerimizin kendilerinin bu konudaki görüşleri nelerdir, hangi vekillerimiz “artık yeni yüzlere ve isimlere yer vermeliyiz” diyerek emekliliğini tadını çıkaracak onu da önümüzdeki günlerde belki bizzat kendi ağızlarından duymuş oluruz.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!