Teşekkürler Sayın Başkanım - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Teşekkürler Sayın Başkanım


Uzun bir aradan sonra Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oldukça güzel bir programı ilgiyle izleme imkanı yakaladım. En son takvim yaprakları 2013 yılı kasım ayını gösterdiğinde o salon böyle dolmuş ve üç bine yakın katılımcı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu konferansını izlemişti.

Geçtiğimiz günlerde yine aynı manzarayı İmam Hatipliler Vefa Buluşması’nda gördüm. Bir İmam Hatipli olmasam da gazeteci kimliğimle programa katılarak izlenimlerimi not aldım.

Günler öncesinden billboard ilanları, TV reklamlarıyla programın duyurusu yapılmış ve İmam Hatipliler böylesi güzel bir programa katılmışlardı.

Her biri kendi alanında büyük kitlelere hitap eden programın konukları ise güzel duygularla Elazığ’dan ayrılarak emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Vefa Buluşması’nın belki de en güzel anı emektar hocaların bir arada olup hasret gidermesiydi. Program sunumunu yapan ÖNDER Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu’nun hocaları onure ederek alkışlatması da büyük bir incelikti.

Böylesi anlamlı ve bir o kadar güzel programda hiç şüphesiz Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın varlığıydı. Başkan Şerifoğulları da Elazığ İmam Hatip Lisesi mezunlarından olduğu için programın ev sahibiydi. 

Konuşmasını özenle yapan sayın başkan bir döneme damgasını vurmuş İmam Hatiplerden bugün devlet başkanı çıktığını söylediği anda salonda büyük alkış tufanı koptu. Başkan Şerifoğulları’nın heyecanlı hitabı ise tüm salonda ayrı bir heyecan oluşturdu.

Günler öncesinden büyük bir özveriyle hazırlanan programda ÖNDER Başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu’nun hastalığı sebebiyle salonda bulunamaması üzüntü verici olsa da tüm konuşmacıların Başkan Karahüseyinoğlu’na hitaben selam yollaması ayrı bir güzellikti.

Ve herkesin büyük özlemle beklediği Prof. Dr. Nurullah Genç’in söyleşisi anında salonda büyük bir sessizlik hakim oldu. Prof. Dr. Genç, Elazığ’a birçok kez geldiğini, şehir insanının kendisini sevdiğini belirterek, İmam Hatip neslinin daima yanında yer alacağını söyledi.

Vefa Buluşmasının bir diğer konuğu ise Dünya Kur’an-ı Kerim güzel okuma birincisi, aynı zamanda Başkan Şerifoğulları’nın sınıf arkadaşı olan Hafız Habip Deveci idi. Deveci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim salondaki tüm misafirlerin beğenisini kazandı. 

Yıllardır Elazığ’da çeşitli programlara katıldığını ifade ederek konserine başlayan sanatçı Prof. Dr. Ömer Karaoğlu ise nostaljik eserlerini okudu. Şimdiye kadar sadece Şehitlik Türküsü eserini bildiğim sayın Karaoğlu’nun diğer ezgilerini de beğendiğimi ifade edebilirim.

Hasılı kelam, İmam Hatipliler Vefa Buluşması programını baştan sona kadar herkesin beğeniyle takip ettiğini söyleyebilirim. 

Böylesi anlamlı ve bir o kadar vefa dolu programda emeği geçen başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere ÖNDER İl Başkanlığı’nı ve yönetim kurulu üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum.

Sayın Başkandan böylesi anlamlı programların devamını beklediğimizi belirterek, tüm okuyucularımıza en derin selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!