Şimdi onlar düşünsün? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

Şimdi onlar düşünsün?


Hiç şüphesiz son günlerin en sıcak gündemi ekonomik kriz. Market fiyatlarındaki fahiş rakamlar, akaryakıt ürünleri, demir ve çimento gibi malzemelerdeki baş döndüren rakamlar derken dolar kurundaki sert düşüş. Daha on gün önceye kadar seçim ha seçim diye kendini paralayan muhalefet partilerin başkanlarının ülkedeki geçim problemini görmezden gelmesi de cabası.
Bugün ülkede ciddi bir ekonomik kriz nüksederken, vatandaşın market raflarında anlık değişen etiket rakamları ile başı dertte iken erken seçimin size getirisi ne ola?

Üç ay önce yükselmeye başlayan ve aralık ayında resmen tavan yapan dolar kurundaki artışı fırsat bilen bazı büyük marketler şimdi de alımdaki fiyatların düşürülmesi gerektiğini, kendilerinin de o zaman rakamları düşüreceğini belirtiyorlar.
Üç harfli marketlerde sanki söz birliği edercesine tüm rakamların aynı seyretmesi vatandaşın alım gücüne resmen darbe vuruyor.

Bu ülkede ana muhalefet partisi lideri “Bankadaki 13 bin Euro’yu TL’ye çevirmedim” diyorsa döviz kurundaki yükselişe sevindiğini anlıyoruz. 

Oysaki çiftçinin, memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin beş litre sıvı yağ almak için kara kara düşündüğü unutuluyor.
Geçtiğimiz haftalarda İktidarın yükselen döviz kuruna anlık önlem almasının dahi işe yaramadığına şahitlik ettik. Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısındaki açıklamalarına kadar.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası piyasaların ateşinin düşmesini sağlamış yeni bir mevduat hesabını gündeme getirmişti. Kur mevduat hesabıyla vatandaşın dövize olan merakı azalmış ve bir gecede milyarlarca dolar döviz kuru bozdurulmuştu. Fırsatçılar doların 25 TL olacağını savunarak vatandaşı boşuna avutmuşlardı.

ŞİMDİ SORUMLULUK VATANDAŞTA!

Son günlerde sosyal medya hesaplarından başlatılan kampanyada 1-5 Ocak tarihleri arasında üç harfli marketlere boykot çağrısı yapılıyor. Doların 18 TL’den 10,90 seviyesine inmesi dahi market raflarındaki etiketlerin değişmesine sebep olmuyorsa; vatandaşın bu boykota katılarak destek vermesi elzem. 

5 GÜN MAHALLE BAKKALINIZA KAZANDIRIN!

Üç harfli marketlerin devlete dahi kafa tutacak hale gelmesi vatandaşların bu marketlere olan ilgisinden kaynaklı. Eğer bu boykot çağrısı amacına ulaşırsa emin olun ki onlar da gereken düzenlemeyi yapacak ve günün her saatinde yükselttikleri etiketleri bu defa hızlı bir şekilde eski seviyesine çekecekler.

Geliniz bir olalım ve bu çağrıyı herkese duyuralım!

Gün bir olma ve beraber olma vaktidir. Gün millete zulmeden ağa babalara ders verme vaktir.

Vesselam…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!