HOŞGELDİNİZ SAYIN VALİM! - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

HOŞGELDİNİZ SAYIN VALİM!


Son Valiler Kararnamesi ile Kayseri’nin Melikgazi İlçe Kaymakamı Sayın Erkaya Yırık Elazığ Valisi olarak atanarak göreve başladı. Önceki Vali Sayın Kaldırım, şehirden sessiz sedasız ayrılırken yeni Vali Yırık ise mütevazı bir törenle karşılandı.

 

Elazığ, hamuru mertlikle yoğrulu, insanı misafirperver bir o kadar milliyetçi – muhafazakâr bir şehir. Gelen her Vali’ye bağrını sonuna kadar açan, saygıda kusur etmeyen, haksızlığa dahi uğrasa! sesini yüksek perdeden iletmeyen bir kent.

 

Şehrin bürokratlarının 10 gün süreyle sayın Vali’ye brifing sunduğunu, sorunlar ve çözüm yollarının neler olduğunu anlattığını tahmin ediyoruz.

 

Elbette bu şehir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin geçit noktasında yer alan, şehir kültürüyle birçok kente örnek olan bir güzel belde…

 

Yaşadığımız büyük deprem sonrası yaraların tam anlamıyla sarılmadığını, hala daha kira yardımlarının bile yarısının mağdurlara verilmediğini takip ediyoruz.

 

Sayın Valim; şehrin birçok sorununun olduğunu değerli bürokratların sizlere anlattığını öngördüğümüzü ifade etmiştim. Elazığ öyle bir şehirdir ki; aç kalsa bile muhannete muhtaç olmayacak kadar onurlu ve gururlu bir diyardır.

 

24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrası ağır hasarlı yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TOKİ aracılığıyla konut ihalelerinin devam ettiğini birçoğunun bu yıla yetişemeyeceğini de biliyoruz.

 

Elazığ insanı sizlerden Hz. Ömer’in adaletini bekliyor. Melikgazi’de görev yaptığınız zaman hakkaniyet ve adaletten yana tavır sergilediğinizi biliyoruz.

 

Şehir insanının beklentileri oldukça fazla!

Sizlerden naçizane isteğimiz, güçlünün değil haklının yanında olmanızdır…

Deprem, pandemi süreci derken bu aziz toprakların ağır yara aldığını, ekonomik göstergelerin tabiri caizse dibe vurduğu bir gerçek.

Birlikten rahmet doğar ilkesinden hareketle tüm erkleri bir araya getirerek, acil eylem planıyla bu aziz diyar şaha kalkabilir.

 

Çatışmadan uzak, istişare kültürünün hâkim olduğu bir mantıkla çözülmeyecek hiçbir sorunun kalmayacağı da unutulmamalı…

 

Hani hep deriz ya ‘Aslolan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır’ işte bu şehirde 20 yıldan beri gazetecilik mesleğini karınca kararınca yerine getiren bir kardeşiniz olarak sizlerden bunu talep ediyoruz.

 

Bu duygularla çiçeği burnunda değerli Valimize bir kez daha aziz diyar Elazığ’a hoşgeldiniz diyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.

Kalın sağlıcakla….

Gülşah Altaş

Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi

 

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!