Temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi 

Fırat Üniversitesi Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik temel ve ileri yaşam desteği eğitim verildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Acil Tıp Anabilim Aalı öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Ateşçelik, tarafından uygulamalı temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi. 

ATEŞÇELİK YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALADI 

Ateşçelik, yaşam destek eğitimin de kalbin ve solunumun durması gibi acil vakalarda sağlık çalışanlarının yapması gereken uygulamaları sıraladı. İnsanlar da kalp durması veya nefes alamama gibi durumlarda, en geç dört dakika içerisinde müdahale edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Ateşçelik, kalp durmasından kaynaklanan ölümlerin büyük oranındaki sebebin yaşam destek uygulaması yapılmamasından kaynaklandığını ifade etti. 

ATEŞÇELİK: HASTAYA YAŞAM DESTEĞİNİN UYGULANMASI GEREKLİ 

Öncelikle çevrede doktor, hemşire veya bir sağlık çalışanı varsa onlardan yardım istenmesi gerektiğini, yoksa ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar hastanın hayatta kalabilmesi için, yaşam desteğinin uygulanması gerektiğini, bu uygulamayı yapmadan önce kendi güvenliğimizi, sonra çevre ve hasta güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.


 

Elazığ Detay Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN