Milletvekili Erol: Başaracağımız yeni hikâyelere ihtiyacımız var 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Elazığ'da düzenlediği halka açık bir davetle seçim startını verdiğini açıkladı. Seçim başlangıcını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yaparak veren Erol seçimlere 13 ay olmasına rağmen Elazığ gibi bir ilde 41 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin vekili olarak görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Siyasi olarak başarının koltukta oturmak değil, bir sonraki seçimlerde yeni yol arkadaşlarını da alarak ve halkın sevgisini kazanmak olduğunu vurgulayan Erol,’’ İdeolojik söylemlerle, ideolojik ayrımcılıklarla oy kullanmaya değil, insanları hizmette gördüğü farklılık üzerinden oy kullanmalarını sağlayacağız’’ dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BİRİNCİ PARTİ OLMASI İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

‘’Bu gün anlamlı bir gün.19 Mayıs, Hem Türkiye, hem Elazığ için anlamlı bir gün. Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı verdiği mücadelenin başlangıç günü. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet emeline asla vazgeçmeden yolundan yürümeye and içmiş insanlarız. İlk hedefimiz, vazgeçilmez, tartışılmaz tek liderimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine her ne pahasına olursa olsun  sahip çıkmaktır. Onu başaracağız.
Bugün için önemli bir soru, Türkiye’de erken seçim beklentisi gerçekleşir mi, gerçekleşmez mi konuşmalarını  bir tarafa bırakarak diyoruz ki:
Elazığ İl Örgütü seçime hazır. Biz seçimi beklemeden, seçim tarihi açıklanmadan Elazığ’ın her sokağında, her mahallesinde, her ilçesinde iddiamızı ortaya koyacağız. İnsanlarımızı bilgilendireceğiz, aydınlatacağız ve Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olarak çıkmasını sağlamaya gayret edeceğiz.

BAŞARDIK…BAŞARACAĞIMIZ YE HİKÂYELERE İHTİYACIMIZ VAR

Az önce bir arkadaşım 41 yıl aradan sonra seçildi ifadesini kullandı. Benim Elazığ adaylığım açıklandığı zaman kazanamaz diyenleri, mümkün değil diyenleri, Elazığ’da böyle bir şey olmaz diyenleri mahcup etmiştir. Geldik, sizinle sırt sırta verdik, omuz omuza verdik ve başardık. Şimdi yeni başaracağımız yeni hikâyelere ihtiyacımız var.

BAŞARILI BİR SİYASETÇİNİN RAKİBİ KENDİSİDİR

Bir siyasetçinin rakibi bir başkası değildir. Başarılı bir siyasetçinin rakibi kendisidir.  Kendisini aşabilirse, başarılarına yeni başarılar katabilirse başarılıdır. Ama yalnızca kendi koltuğunu koruyorsa, yalnızca kendi seçimini düşünüyorsa orada bir başarı hikâyesi yoktur. Bizim başarı hikâyemiz ne? Elazığ’dan milletvekili seçilerek kendi koltuğumuzu korumak değil, yanı sıra başka arkadaşlarımızı, 2 milletvekili, 3 milletvekili olarak Ankara’ya gitmek ve TBMM’de Elazığ’ı birden fazla CHP’li milletvekili ile temsil etme  başarıdır. Ben size güveniyorum, size inanıyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Elazığ sokaklarında o heyecanı görüyorum. Elazığ sokaklarında o değişimi görüyorum. Hem yerel anlamda, hem genel anlamda değişikliği görüyorum. Mesele yalnızca  bizim milletvekilliğimiz değil. Tabii ki yerelde  bizim milletvekilliğimiz önemli. Ama genel anlamda partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapacağız.

HER VATANDAŞIMIZIN YURTTAŞLIK HAKKINI ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ

Ülkeyi adaletle yöneteceğiz. Nasıl yöneteceğiz? Hukukun üstünlüğüyle yöneteceğiz. Nasıl yöneteceğiz? Bu ülkenin 84 milyon yurttaşımızın eşit yurttaşlık hakkına saygı duyarak ve anayasal güvence altına alarak yöneteceğiz. Bizim için insanların kimliği önemli değil. Alevisi , Sünnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi ne olursa olsun her yurttaşımız Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşıdır.
Tabii ki herkesin soyu kendi şerefi, kendi namusudur. Saygı duyacağız. Ama biz insanların soyuyla, sopuyla uğraşmayacağız. İnsanların etnik kimliğiyle uğraşmayacağız. Neyle uğraşacağız? Evde işsiz bekleyen gençlerimize nasıl iş veririz diye uğraşacağız. Neyle uğraşacağız? Akşam eve geldiği zaman geçim sıkıntısı yaşayan annenin, babanın  o kaygısını kaldıracağız. Neyle uğraşacağız? Bu ülkede herkes özgürce yaşayacak, devletine güvenecek, ülkesine vatanına güvenecek. Ve her şeyden önce hukukun üstünlüğüne inanacak, güvenecek. Bunları gerçekleştireceğiz. Önümüzde uzun bir yol var. Belki de Cumhuriyet tarihinde bir yıldan fazla süreden önce bir seçim kampanyasının başlaması ilktir. Genelde seçim kampanyaları 60 günlük süre içerisinde yapılır. Ama bizim, normal tarihinde seçim yapılırsa 13 aylık bir seçim sürecimiz var.  Elazığ’ın 600 bin civarında nüfusu var. 400 bin civarında seçmenimiz var. İl başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, il genel meclisi üyelerimizle, belediye meclisi üyelerimizle, yönetim kadrolarımızla, eski il başkanlarımızla, eski belediye başkanlarımızla hep birlikte sırt sırta vereceğiz. Köy köy, ev ev gezeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni burada birinci parti çıkaracağız.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI ALACAĞIZ

Amaç Millet İttifakı’nın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdarğolu’nun Cumhurbaşkanlığı, Elazığ’da bir değil birden fazla milletvekili seçilmesi ve bir dahaki yerel seçimlerde Elazığ Belediye Başkanlığı’nı almak. Elazığ Belediye Başkanlığı’nı da alacağız. Niye? Bu kentte hizmette farklılığı getireceğiz. İdeolojik söylemlerle, ideolojik ayrımcılıklarla oy kullanmayaya değil, insanları hizmette gördüğü farklılık üzerinden oy kullanmalarını sağlayacağız. Ve bu kentte farklılık yaratacağız. Ve Elazığ İl Örgütü, yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarım biz Türkiye’ye örnek bir il olacağız. İnanın seçim gecesi Türkiye’nin merak ettiği seçim sonucu Elazığ olacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN