Milletvekili Demirbağ'dan, bir dizi ziyaret

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'la bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ Maden İlçesi'ndeki maden rezervleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Süreci yakından takip ettiklerini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Cumhuriyet tarihinin en zengin maden yataklarının bulunduğu ilçemizde tek amacımız bir eti krom faciasının yaşanmaması” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Milletvekili Demirbağ; Maden ilçesindeki maden rezervleri ile ilgili ETSO Başkanı Asilhan Arslan’la bir araya geldi.

ARSLAN: ÇÖZÜM ÜRETME ADINA BİR DURUŞ SERGİLEDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Arslan, “Elazığ Milletvekilimiz Ticaret Odamızı Ziyaret Etti Gündemimiz Elazığ’ın maden İlçesinde bulunan maden kaynağı ve onun ihale süreci ile alakalı. Ben bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları kendilerine arz ettim. Gerek mahkeme süreçleri ile alakalı gerek cumhurbaşkanımıza ilettiğimiz mektup ve randevu talebimiz gerek ise Elazığ girişim grubunun hangi noktada olduğu ile alakalı tüm konuların değerlendirmelerini yaptık. Ben hem ziyaretleri için hem de konun üzerinde durarak çözüm üretme adına bir duruş sergiledikleri için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki onunda bu süreçleri en iyi şekli ile en güçlü şekli ile yürütülebilmesi için daha da farklı olacaktır” dedi.

DEMİRBAĞ: BİZİM ARZUMUZ BİR ETİ KROM FACİASININ YAŞANMAMASI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Bende Asilhan Bey’e teşekkür ediyorum. Bizim geçen haftalarda bakanlıklarla geniş çaplı toplantılarımız oldu, belediyeler, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımızla birlikte. Yoğun birkaç hafta geçirdik. Hafta sonları da genellikle ilimizde oluyoruz. Bu son gelişmelerle ilgili Maden’de bulunan maden rezervi ihalesiyle ilgili Girişim Grubu ve bu konuda yapılan faaliyetler konusunda Asilhan Bey ile görüşme, değerlendirme imkanımız oldu. Bizim de arzumuz gönlümüzden geçen samimi olarak Elazığlı firmaların alıp burayı işletmesi, bir Eti Krom faciasının yaşanmaması. Çok açık ve net söylüyorum. İnşallah ihale süresi bir haftalık bir zaman kaldı. Bu süre içerisinde yapılacak hazırlıklar, gerekse bu konudaki girişimler olumlu bir şekilde neticelenir. Elazığ’ımızın azami ölçüde faydasına olabilecek bir netice alınır. Ben yapılan bu olumlu görüşmeden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Milletvekili Demirbağ daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği, Harput Spor Kulübü, Türk Kızılay Elazığ Şubesi ve OSB’yi ziyaret etti.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN