Milletvekili Bulut'tan Eczacılık Fakültesi için açıklama 

8 Mart'ta Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Fırat Üniversitesi'ne Eczacılık Fakültesinin kurulacağı açıklanmıştı. Elazığ Milletvekili Metin Bulut bugün yaptığı açıklamada Eczacılık Fakültesi binasının, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin bulunduğu alanda yapılacağını duyurdu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Fırat Üniversitesi bünyesinde eczacılık fakültesi kurulma kararı alındı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulan Eczacılık Fakültesinin Elazığ’a, önemli bir katma değer kazandırdığını belirtti. 

Bulut açıklamasında, Türkiye’nin köklü eğitim kuruluşlarından biri olan ve bilimsel başarılarıyla üst sıralarda yer alan Fırat Üniversitesine yeni bir fakülteye daha kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. AK Parti hükümetlerinin eğitime büyük önem verdiğini, bu kapsamda Fırat Üniversitesi’ne kazandırılan yeni fakülteler ve bölümlerle daha da büyüdüğünü aktaran Bulut, Eczacılık Fakültesinin biran önce hizmete sunulması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

BULUT: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 

Milletvekili Bulut yaptığı açıklamada, “Eczacılık Fakültesinin hızlı bir şekilde öğrenci alması için öncelikle asgari öğretim elemanları istihdam edilecek. Bu istihdamın sağlanmasıyla birlikte Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin bulunduğu alanda “Eczacılık Fakültesi Binası” için gerekli alanın oluşturulması planlanmaktadır. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN