Karakuş'tan rezervle ilgili açıklama 

Yeniden Refah Partisi'nin Şubat ayı istişare ve divan toplantısı yapıldı. Maden rezervleri ile ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, 'Elazığ'ı eski günlerdeki maddi gelişmişlik seviyesine kavuşturmak istiyorsak yapmamız gereke maden rezervlerinin kamu özel ortaklığıyla işletmeye açılmasıdır' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Yeniden Refah Partisinin şubat ayı istişare ve divan toplantısı partinin yönetiminin katılımı ile gerçekleşti. Partilileri merhum Necmettin Erbakan’ı vefatının 11. Yılında rahmetle andı. 

KARAKUŞ: BİZİM BURADA YAPMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY KAMU ÖZEL ORTAKLIĞIYLA BURANIN İŞLETMEYE AÇILMASIDIR

Maden rezervlerinin ihalesiyle ilgili konuşan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, “Kesinlikle ihaleden vazgeçilmesini, kamu özel ortaklığı işletmesiyle yüzde 51 kamu yani devlet ortaklı yüzde 49 Elazığ Girişim Grubu’nun şeklinde bir işletim modeliyle buranın işletmeye açılmasını, buradaki rezervlerin Elazığ’ın ve bölgenin hizmetine sunulmasını talep ediyoruz. Bunun haricinde yapılacak olan herhangi bir ihalede ihaleyi kim alırsa alsın doğrudan gelir Elazığ dışına sadece dolaylı olarak işçi çalıştırma bağlamındaki bazı çalışmalar Elazığ’ın dolaylı olarak menfaatine yarayacaktır. Ama biz sadece Maden’i değil, Maden’le birlikte Elazığ’ı, Diyarbakır’ı, Bingöl’ü, Adıyaman’ı, Malatya’yı eski günlerdeki o seviyesine, maddi gelişmişlik seviyesine kavuşturmak istiyorsak bizim burada yapmamız gereken tek şey kamu özel ortaklığıyla buranın işletmeye açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

KARAKUŞ: YAPMANIZ GEREKEN O RAKAMI TAAHHÜT EDİLEN ESKİ RAKAMLAR SEVİYESİNE ÇEKMEKTİR

Sosyal konutlarla ilgili konuşan Başkan Karakuş, “Yapmanız gereken o rakamı taahhüt edilen eski rakamlar seviyesine çekmektir. Aksi durumda vermiş olduğunu ev sosyal konut değil, depreme kadar TOKİ nasıl ki illerimizde, ilçelerimizde evler yapıp normal prosedür ile veriyorduysa vadeli olarak bu yapmış olunanın da ondan hiçbir farkı yok. Zira iki ayrı birlik bir evin maliyeti son rakamlarla beraber maaş farkları da hesaplandığında bugünün rakamıyla 600 bin lirayı geçiyor ve yapmış olduğunuz 2+1 ev” şeklinde konuştu.

GÖK: MÜSLÜMANLARIN DA BU SAVAŞTA YER ALDIĞI ŞEKLİNDE BİR HAVA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR 

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez İl Sorumlusu Av. İbrahim Gök, “Ukrayna’da özellikle bizim dikkatimizi çeken iki tane önemli hadise var. Birincisi Çeçenlerin, Ruslarla beraber Ukrayna’ya saldıran pozisyonda yer almış olması. Hatta sosyal medya ve dünya medyasında da takip ettiği toplu namaz kılma hareketinde bir şekilde medyaya servis edildi. Müslümanların da bu savaşta yer aldığı şeklinde bir hava oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.


 

Elazığ Detay Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN