Hatırlatma dozu ne zaman yapılır? 

Vaka artışlarının yaşanmasıyla birlikte aşı randevuları yeniden açıldı. Bu kapsamda hatırlatma dozu olmak isteyen vatandaşlar, aşı randevularını almak için sıraya girdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

2020 yılında hayatımıza giren koronavirüs salgını, başlayan aşılama ile birlikte etkisini kaybetmeye başladı. Koronavirüs tam anlamıyla bitmedi ancak peş peşe getirilen yasaklar, aşılama sayesinde kaldırıldı. Türkiye bu süreci oldukça iyi yönetirken, yaza giriş yaptığımız günlerde de maske kullanımı kaldırıldı. Maske kullanımının kaldırılmasının ardından azalan vaka sayıları, kısa bir süre önce yeniden yükselişe geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vakalarında 40 kat artış yaşandığını belirterek, “Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak.” dedi. Kapanma geri gelmeyecek ancak herkesin tedbirlere dikkat etmesi ve hatırlatma dozunu yaptırması gerekiyor. Vakaların artışa geçmesiyle birlikte, hatırlatma dozları için randevular yeniden açıldı. 

HATIRLATMA DOZU NE ZAMAN YAPILIR? 

Covid Aşı Randevusu mhrs.gov.tr ve enabiz.gov.tr"siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları üzerinden alınabiliyor. Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor. 

HATIRLATMA DOZUNU KİMLER YAPTIRABİLİR? 

MHRS internet sitesinde yapılan duyuruda, "İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, kanser hastası, kimsesiz, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı. Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmaktadır. Sağlık Bakanlığı kayıtlarında "öncelikli" kaydı bulunan vatandaşlarımız kendilerine ayrılmış olan kontenjandan faydalanarak randevu alabilmektedirler." bilgisi yer almaktadır.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN