SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek. Bu kapsamda Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek.

Başkan Kızılkaya: İnsani yardımları deprem bölgelerine ulaştırdık

Elazığlılar, 3 yıl önce yaşadıkları depremin yaralarını sarıp "Asrın Felaketi"nden etkilenenlere yardım eli uzattı. Türk Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya, vatandaşların desteği ile 25 tır ve 4 kamyon insani yardımı Malatya, Adıyaman Ve Kahramanmaraş'a gönderildiğini söyledi.

Elazığ’ın 2022 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair evlenme ve boşanma oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 3 bin 965 kişi evlenirken bin 7 kişi ise boşandı.

Elazığ Belediyesi 500 müstakil konut inşa edecek!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Mart ayı meclis toplantısında müjdeli bir haber verdi. Elazığ Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Kentsel Dönüşüm yasasına göre binasını yenilemek isteyen vatandaşlara 75 bin TL destek verilecek. 

Keskin ailesinin acı günü

Elazığ Belediyesi eski Zabıta Müdürü ve eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Keskin hayatını kaybetti.

Depremzede Ceylin’in doğum günü kutlandı 

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde şiddetli bir şekilde etkisini gösteren 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem afetinin ardından sahada çalışmalarını sürdürürken Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından kurulan psikososyal destek çadırında ise depremin oluşturduğu tahribatı silmeye devam ediyor. 

Elazığ Belediyesi’nden Konteyner Kent kurulumuna destek 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Elazığ’da yapılacak 3 bin 750 konutun alanı belli oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla deprem afeti nedeniyle Elazığ’da yapılacak olan 3 bin 750 konutun alanı belli oldu. 

Elazığ İHH Arama ve Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeydi

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği Arama ve Kurtarma Ekibi depremin ilk gününden beri bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek onlarca yaralıyı kurtardı.

Elazığ’da bin 921 depremzedenin barınma ihtiyacı karşılandı 

Elazığ Valiliği, konteyner kentlere yerleştirilen depremzede sayısını açıkladı. Elazığ Valiliği, Elazığ’da evinde ağır hasar olan 70 Aile toplamda 227 kişinin Kırklar Geçici Konaklama Merkezine, diğer illerden Elazığ’a gelen 1694 depremzedenin Gençlik Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda yerleştirildiğini açıkladı. 

Havabulut: Elazığ'ın deprem gerçeği görmezden gelinmemeli 

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 İl için uygulanan OHAL kararının yeniden gözden geçirilerek Elazığ'ın da "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kapsamına alınması gerektiğini vurguladı. 

Gülben Ergen’den Elazığ’ı Unutma çağrısı 

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ’da da birçok bina ağır hasar alarak kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı. Sanatçı Gülben Ergen de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Elazığ’ı unutma” dedi. 

Elazığ Belediyesi deprem bölgesindeki çocuklara psikososyal destek hizmetlerini sürdürüyor 

Elazığ Belediyesi, asrın felaketini yaşayan deprem bölgesindeki vatandaşlar için bir yandan yardım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da afetin oluşturduğu travmanın izlerini gidermeye yönelik desteklerini sürdürüyor. 

Depremin acı bilançosu

Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi vuran 7.7'lik ve 7.6'lık depremde toplam can kaybı 31 bin 643'e ulaştı. Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

Haluk Levent çağrı yaptı: Biz yeteri kadar yardım aldık! 

Şarkıcı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne yapılan bağışlar ile ilgili "Biz yeteri kadar yardım aldık, yardım etmek isteyenler AFAD'a yollasın" dedi. "Bizi içine çekmek istedikleri duruma girmek istemiyoruz" diyen Haluk Levent, "Bu bir politik tartışma mıdır, tartışmadır, ama bizler burada yaraları sarmak için varız! İfadelerini kullandı.

Elazığlı Depremzedeler trenlerde ağırlanıyor 

Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’da bulunan trenlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde depremzedeler ağırlanıyor.

Diyanet: Fitreler depremzedelere Ramazan'dan önce verilebilir 

2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini açıkladı. 

Toplam 761 haber.