SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

MUHTAR TANER ER: BİR DÖNEM DAHA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Aşağıdemirtaş Mahalle Muhtarı Taner Er, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde bir dönem daha mahalle sakinlerinden destek istedi. 

STK Platformu yılın ilk çalışma grubu toplantısını yaptı

Elazığ STK Platformu 2024 yılının ilk çalışma grubu toplantısını gerçekleştirdi.

Ekmeğini Gazze'li din kardeşin ile paylaş 

Gazze Direniş Platformu ve TÜGVA öncülüğünde "Ekmeğini Gazze'li Din Kardeşin İle Paylaş” adlı yardım kampanyası düzenlendi. 

Başkan Adayı Duran: Kadın Koordinasyon Merkezi kuracağız’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Elâzığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, Kadınların Aile İçerisindeki Dinamik Rolünün Farkına Varılması Ve Bu Potansiyelin Açığa Çıkarılması İçin Kadın Koordinasyon Merkezi Kuracaklarını İfade Etti. 

Elazığ'da otobüslere Ramazan Ayı düzenlemesi

Elazığ Belediyesi otobüs saatlerine Ramazan Ayı düzenlemesi yaptı.

KADEM’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyası 

KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınlarımız” temalı kampanya başlatıldı.

Rektör Göktaş, öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “Çedene Bizden, Sohbet Sizden” buluşmaları kapsamında yaklaşık 15 öğrenciyle bir araya geldi. 

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda iftar sofrası kurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda iftar sofrası kurulacak. Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı,"Ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi.

Şükrü Kacar, hayatını kaybetti 

Elazığ’ın tanınmış ailelerinden Gazeteci-yazar, Eski Belediye Başkanı Şükrü Kacar hayatını kaybetti. 

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek 

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Son cemre de toprağa düştü 

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 

Elazığ Belediyesi’nden seminer

Elazığ Belediyesi tarafından, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireylerin ailelerine 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebeti ile Bağımlılık ve Alkol Bağımlılığı adlı seminer verildi.

Elazığ Valiliği, il genel meclisi üyeleri için program düzenledi 

İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık görev sürecinin son toplantısı öncesi Elazığ Valiliği tarafından meclis üyeleri için kahvaltı programı düzenlendi. 

Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesi hangi aşamada?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman kara yolunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren projesi etüt çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

‘Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun’ konferansı 

GİMDES Hanımlar Kurulu Gönüllü Elazığ Temsilciliği “Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun” temalı konferans düzenledi. 

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin için yürüdü 

Hekimler ve sağlık çalışanları Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz yürüyüş eylemi gerçekleştirdi. 

Elazığ Belediyesi ücretsiz mama ve kuş yemi dağıtacak 

Elazığ Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarına ulaştırması için hayvan severlere, ücretsiz olarak mama ve kuş yemi dağıtacak. 

GİMDES’ten konferans

Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme Ve Helal Sertifikalandırma Kurumu Elazığ İl Temsilciliği tarafından” Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun” konferansı düzenlenecek. Programa konuşmacı olarak GİMDES Baş Denetçi Ziraat Mühendisi İbrahim Halil Yüzgül Katılacak. 

İçmeli ailesinin acı günü

ELFED Onursal Başkanı Faik İçmeli'nin babası Osman İçmeli hayatını kaybetti.

Toplam 761 haber.