SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakanlıktan Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne teşekkür belgesi 

Sağlık Bakanlığı tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesine kadaverik donör organizasyonları dolayısıyla teşekkür belgesi verildi. 

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanlığı, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 175,48 oranında virüs tespit edildi. 

Turkovac aşı çalışmaları konulu konferans düzenlendi 

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Covid-19 Pandemisi ve Turkovac Aşı Çalışmaları” konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Sağlık Bakanlığı’na 10 bin personel alınacak!

Sağlık Bakanlığı’nın 5 bin 175’i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile çeşitli kadrolara 10 bin sürekli işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sağlık çalışanlarına 500 lira ile 5 bin lira zam! 

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doktorlarla bir araya gelecek ve onlara üç konuda müjde verecek. Doktor, hemşire, eme, sağlık memuru, ambulans şoförü dahil tüm sağlık çalışanlarına 500 lira ile 5 bin lira arasında zam açıklayacak. Zamdan sağlık çalışanı emeklileri de yararlanacak. Erdoğan'ın bir diğer müjdesi ise Tıbbi hata nedeniyle açılan davalarda tazminat cezalarını sağlıkçılar değil, devlet üstlenecek.

Bakan Koca: 20 bin personel istihdam edeceğiz 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. 

İl il koronavirüs vaka sayıları açıklandı 

Sağlık Bakanlığı, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 462,18 oranında virüs tespit edildi. 

Temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi 

Fırat Üniversitesi Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi. 

Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken normalleşme açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Tam doz aşılı popülasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması gerekiyor. Normalleşme anlamında bunu yüzde 70'in üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Elazığ’da kaç vaka var? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Koronavirüs ilacında umut veren sonuç! 

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Molnupiravir etken maddeli Kovid-19 ilacının 65 yaş üstü ve yüksek riskli kişilerde erken kullanımına dikkat çekiliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Hakan Oğuztürk, "Hastaneye yatış oranını yüzde 50 düşürüp ölümleri azaltıyor" dedi.

Boztaş: Sağlık çalışanlarının sorunları görmezden gelinemez

Sağlık Haksen Elazığ Şubesi Başkan Vekili İbrahim Boztaş, pandemi döneminde sağlık personeline verilen sözlerin icraata dönüşmediğini, sorunların ise çözülmediğini söyledi.

13 ilaç geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser ilacı olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu ifade etti.

Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Uğur Şahin kötü haberi verdi! 

Koronavirüs ile mücadelede onaylanan ilk aşıyı geliştiren BioNTech’in CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantı için geliştirilecek aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi.

Maske zorunluluğu kalkacak mı? 

Salgınla mücadelede yeni yol haritası önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak. Sağlık Bakanı Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bilgi vereceklerini de açıkladı. 

İlaca yüzde 37,43 zam geldi 

Tüm ilaçlara Euro kuru güncellemesiyle yüzde 37,43 oranında zam geldi.

Toplam 417 haber.