SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Polat, sağlık tesisi binalarının inşaat alanlarını ziyaret etti 

Yapımı devam eden sağlık tesisi binalarının durumunu kontrol etmek amacıyla İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat incelemelerde bulundu. 

Elazığ’da 343 sözleşmeli sağlık personeli alınacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ’a 343 sözleşmeli sağlık personelinin atanacağını duyurdu. 

Uzmanlar okulda enfeksiyon riskine karşı uyardı! 

Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, okul öncesi alınması gereken enfeksiyon önlemleri hakkında uyarılarda bulundu. 

Covid-19 salgını için beklenen açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 salgını nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu. DSÖ Genel Direktörü, "Sonu görüyoruz" dedi.

Bakan Koca: Sağlık çalışanlarımız için üç kritik hamle yaptık 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile Ankara’da geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Hatırlatma dozu ne zaman yapılır? 

Vaka artışlarının yaşanmasıyla birlikte aşı randevuları yeniden açıldı. Bu kapsamda hatırlatma dozu olmak isteyen vatandaşlar, aşı randevularını almak için sıraya girdi. 

Fahrettin Koca'dan flaş maske ve kapanma açıklaması! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vaka sayıları hakkında açıklama yaptı. Yeniden kapanma ve maskeyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Elazığ İl Özel İdaresi çalışanlarına sağlık taraması yapıldı 

Elazığ İl Özel İdaresi’nde tehlikeli sınıfta görev yapan personellere periyodik sağlık taraması yapıldı. 

Dr. Deniz, Uzman olmayanlardan terapi alınması hayati sonuçlar doğurur

Elazığ'ın sevilen ve sayılan uzman psikiyatristlerinden PEDATEM Psikiyatri Tıp Merkezi kurucusu Dr. Ömer Deniz, son dönemlerde yaşanılan ekonomik kriz, pandemi sonrası ve gençlerin gelecek kaygısıyla ilgili konularda önemli tavsiyelerde bulundu. Dr. Deniz, 1925 yılında Elazığ'da Emrazı Akliye ve Asabiye Hastanesi'nin 50 yataklı olarak kurulduğunu belirterek, hastanenin yüz yıllık geçmişe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Uğur Şahin'den koronavirüs için korkutan uyarı! 

Koronavirüs pandemisinde Biontech aşısını bularak salgının gerilemesinde çığır açan buluşun sahibi Uğur Şahin, yeni varyantlar için korkutan uyarı yaptı.

10 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için harekete geçildi. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek. İşte detaylar.

Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' uyarısı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim" dedi.

Prof. Açık: Sağlıklı gıda için köklü bir dönüşüme ihtiyacımız var 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bu yılki teması “Daha Güvenli Gıda, Daha İyi Sağlık” olarak belirlenen 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıksız gıdaların 200’den fazla hastalığa neden olduğunu söyledi. 

FÜ Hastanesi’nde hemşireler unutulmadı 

12 Mayıs Hemşireler günü dolayısıyla Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan hemşireler ziyaret edilerek hemşireler günü kutlandı. 

Şehir Hastanesi’nde 9 poliklinik mesai sonrasında da hizmet verecek 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş hastanede yapılan ek saat güncellemesi ile ilgili açıklama yaptı. Başhekim Keleş, 9 Mayıs’tan itibaren şehir hastanemizde bazı branşlarda ki bunlar 9 tane branşımızda mesai sonrası saat 17.00 ile 21. 00 arasında mesai sonrası poliklinik hizmeti vermeye başlayacağız” dedi. 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Koronavirüslü hasta var mı? 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş hastanedeki son süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Başhekim Keleş, “Yaklaşık 1 haftadır hastanemizde covid-19 hastası bulunmamaktadır” dedi. 

Bilim Kurulu toplantısı ertelendi 

Bugün yapılması beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. 

Vaka sayıları düşüyor! 

Vaka sayıları düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki son duruma ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca "Allah o zor günleri semtimize uğratmasın." dedi.

Polat, Elazığ ve ilçelerdeki aşılama oranlarını açıkladı 

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, pandemi sürecindeki aşılama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Polat, “Şimdiye kadar ilimizde toplam 852.329 adet aşı yapılmıştır 1.Doz aşı yapılan kişi sayısı 355.037, 2. Doz aşı 325.325 ve 139.202’ kişiye de 3.doz aşı yapılmıştır” dedi. 

Toplam 417 haber.