SON DAKİKA

Kültür

Kültür Haberleri

Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı 28 Ekim - 5 Kasım’da

Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Tevfik Ozan Fuar Ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim 5 Kasım tarihleri arasında kitap fuarı düzenlenecek.

Elazığ’da Geleceğinizi Sanatla İnşa Edin Projesi 

Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hayata geçirilen “Geleceğinizi Sanatla İnşa Edin” projesi ile İtalya, Litvanya, Portekiz ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 26 kişilik ekip Elazığ’a geldi. 

Şiir Yarışması il finali gerçekleştirildi 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Şiir Yarışması İl Finali Elazığ’da gerçekleştirildi. 

Şair İhsan Nazik’in yeni kitabı okurlarıyla buluştu 

Elazığlı Şair İhsan Nazik’in yeni kitabı “Yedi Dağın Harmanı” Elazığ Belediyesi’nin katkıları ile okurları ile buluştu.

Elazığ’da ses yarışması il finali gerçekleştirildi 

Elazığ’da üniversite okuyan öğrencilere yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Sahne Sırası Sende’ Ses Yarışması İl Finali yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 

Demirdağ: Hazar Şiir Akşamları’na davetlisiniz

Bu sene 26.’sı gerçekleştirilecek olan hazar şiir akşamları 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü şair yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahmet Demirdağ, programa tüm Elazığlıları davet etti. 

Hazar Şiir Akşamları başlıyor

Hazar Şiir Akşamlarının 26’ncısı 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü Şair Yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan programa katılacak isimler belli oldu.

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı 

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı. 

Nostaljik Eserler Solistler Geçidi konseri 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği ve Kürsübaşı Topluluğu 29 Eylül Cuma günü “Nostaljik Eserler Solistler Geçidi” konseriyle sevenlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Doç. Dr. Tahsin Kazan’ın yeni eseri okuyucularıyla buluştu

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin başarılı Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Tahsin Kazan’ın yeni eseri okuyucularla buluştu.

Aşık Veysel, Elazığ’da türküleriyle anıldı

Anadolu halk ozanlarından Aşık Veysel’in türküleri, ünlü türkücü Yavuz Bingöl tarafından gerçekleştirilen konserde seslendirildi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konserde Aşık Veysel’in sevilen türküleri seslendirilerek keyifli bir gece yaşandı.

Âşık Veysel'in Türküleri Yavuz Bingöl tarafından Elazığ’da seslendirilecek

Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 50. yıl dönümünde “Ziraat Bankası Âşık Veysel 50. Yıl Anma Konserleri” kapsamında ünlü türkücü Yavuz Bingöl’ün seslendireceği parçalarıyla yad edilecek.

Yaz kurslarına katılan çocuklara sertifikaları verildi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), çalışmalarını sürdürüyor.

Tuğçe Kandemir Elazığlılarla buluştu 

Pop müziğinin sevilen isimlerinden ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir, Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri’nde Elazığlılara unutulmaz bir müzik deneyimi sundu. Sanatçı Kandemir en sevilen eserleri Elazığlılar için seslendirdi. 

Sinan Akçıl, Elazığlılarla buluşacak

Pop müziğinin sevilen isimlerinden ünlü sanatçı Sinan Akçıl, 9 Ağustos Çarşamba günü Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri’nde Elazığlılara unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak.

Yaz Şenlikleri'nde Tuğçe Kandemir rüzgarı esecek

Türk pop müziğinin sevilen ismi Tuğçe Kandemir, 8 Ağustos Salı günü (Yarın) Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri’nde Elazığlılara keyifli bir gece yaşatacak.

Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Yaz Şenlikleri" 19 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Ağustos ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek olan birbirinden farklı etkinliklerle Elazığlılar eğlenceye doyacak. 

Yedi Dağın Harmanı’nın ikinci cildi çıktı 

Şair İhsan Nazik’in kaleme aldığı ‘Yedi Dağın Harmanı’ şiir kitabının ikinci cildi okurlarıyla buluştu. 

Satranç kursları devam ediyor 

Elazığ Belediyesi tarafından çocukların yaz tatilini verimli kullanmalarına yönelik başlatılan satranç kursları devam ediyor. 

Toplam 379 haber.