SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Açık’tan Uyarı! Her Beş Gençten Biri Tütün Kullanıyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de tütün kullanma oranının yüzde 28’in üzerinde olduğunu, 15-24 yaş arasında da her beş gençten birinin tütün kullandığını söyleyen Açık, “Avrupa’nın tütünsüz nesil oluşturma hedefini biz de örnek almalı, etkili yasal düzenlemeleri ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Naci Hoca’dan komşu ilimiz için çok net uyarı! 

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kritik bir uyarıda bulundu. Görür katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş için yaptığı uyarıları hatırlatarak "Şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin" dedi. 

Görür: CHP’den Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldım

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür İYİ Parti'den İstanbul, CHP'den ise Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldığını duyurdu. "Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler" diyen Naci Görür teklifleri kabul etmediğini açıkladı.

Aygen: Üreten bir Elazığ için elimizden geleni yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen ve MHP Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan, Elazığ sanayi sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. İş dünyasının kalbi olarak nitelendirilen ve şehrin ekonomik can damarı olan sanayi sitesinde esnaflarla sohbet eden Aygen ve Erkan, onların taleplerini ve önerilerini dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ programı iptal oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 9 Şubat Cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere geleceği Elazığ programı iptal oldu. 

Elazığ’ın 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın Nüfusu 604 bin 411 oldu.

Fırat Üniversitesi’nden anma programı 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Fırat Üniversitesi tarafından anma programı gerçekleştirilecek. 

MHP Adayı Aygen Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, esnaf ve sanayi sitesi ziyaret programı gerçekleştirdi. Elazığ'da esnafın nabzını tutan Aygen, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan ile birlikte yerel iş insanları ve sanatkarların görüş ve önerilerini dinledi.

İl Genel Meclisinde tartışma yaşandı!

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısının beşinci birleşimine iptal edilen ve başka köylere aktarılan hizmetleri içeren gündem maddesi damga vurdu. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat depremi anma mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı anma mesajında, “Elazığ’ımızın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

AK PARTİ ADAYLARINI NEDEN AÇIKLAMIYOR? GİZLİ EL KİM?

Yerel seçimlere sayılı günler kala Elazığ’da siyasi hareketlilik yok denecek kadar az. Partilerin aday belirleme süreçlerinde yaşanan sıkıntılar, hala daha açıklanmayan adaylar derken 31 Mart’a kadar heyecansızlığın devam edeceği aşikâr.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Gazze ve Filistin’e destekler devam ediyor 

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Beşir Derneği’nin organize ettiği "Gazze Ölüyor, Din Kardeşine Sahip Çık" kampanyası başladı. 

FHGC’den kınama 

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ’da bir ambulans şoförünün gazeteci meslektaşımızın görevini yapmasını engellemeye çalışmasını kınayarak açıklama da bulundu. 

MHP Heyetinden Bingöllüler Derneğine önemli ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ teşkilatı, yoğun bir tempoda saha çalışmalarına devam ediyor. MHP Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, beraberinde MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan ile birlikte Bingöllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

MHP Heyetinden Palu Der’e ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Murat Aygen, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (PALU-DER) ziyaret etti.

İl Genel Meclisi oturumları üçüncü birleşimle devam etti

İl Genel Meclisi oturumları üçüncü birleşimle devam etti. 

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kararını açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıklıyor. Erbakan, "Milletimiz ittifak istemiyor" dedi. 

MHP Adayı Doç. Dr. Murat Aygen Kamu-Sen'i ziyaret etti 

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, seçim çalışmaları kapsamında Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen'i ziyaret etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez ve Türk Sağlık-Sen Başkanı Reşit Kılıç ile bir araya gelen Aygen, Elazığ için projelerini ve vizyonunu paylaştı.

Toplam 5392 haber.