SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Başarılı akademisyenler ödüllendirildi 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitede başarılı çalışmalara imza atan akademisyenleri ödüllendirmeye devam ediyor. 

YKS başvuruları bugün başlıyor 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları bugün başlıyor. 18-19 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular bugün başlayacak, 7 Mart'ta sona erecek. 

Elazığ’da 3 okulun açılışı yapılacak

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’da yapılan Elazığ’da yapılan toplamda 72 derslikli 3 okulun teslim alındığını açıkladı. 

Elazığ’da Yönetimde Protokol Kuralları semineri verildi 

Elazığ Eğitim Akademisi programı kapsamında “Yönetimde Protokol Kuralları” semineri Eğitimci Yazar Suna Okur’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Fırat Üniversitesi'nin 700 bin Euro bütçeli projesi desteklenmeye hak kazandı 

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Boyrazlı ve Prof. Dr. Mehmet Deniz Turan’ın geliştirdiği “Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil Ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı” projesi desteklenmeye hak kazandı. 

Fırat Üniversitesi, başarı sıralamasını yükseltmeye devam ediyor 

Fırat Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş gösterdi. 

15 bin Öğretmen ataması gerçekleştirildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Bin Öğretmen Atama Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 15 bin öğretmen ataması gerçekleşti. 

Fırat Üniversitesi bütünleme sınavları ile ilgili kararını açıkladı 

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin bütünleme sınavını uzaktan (online) olmasını istemeleri ve başlattıkları hastagh çalışması büyük ses getirdi. Bunun üzerine Fırat Üniversitesi Senatosu bu sabah toplanarak bütünleme sınavları ile ilgili nihai kararını açıkladı. 

İl Özel İdare’de düzenlenen seminerler sona erdi 

Elazığ İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerler tamamlandı. 

Öğrencilerin karnelerini nasıl alacakları belli oldu 

Elazığ’da kar yağışı dolayısıyla okulların tatil edilmesinden ötürü eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne dağıtımı yapılamayacak. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin karnelerini nasıl alacaklarını açıkladı. 

Yarın da okullar tatil

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacak.

İl Özel İdaresi personellerine eğitim semineri başladı 

İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan toplam 4 gün devam edecek olan eğitim semineri başladı. 

Bakan Mahmut Özer'den 'yarıyıl tatili' ve öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, cuma günü başlayacak yarıyıl tatiline dikkat çekerek, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" dedi. Atamalara ilişkin de konuşan Özer, "31 Ocak’taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50’sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul’a vereceğiz." dedi.

Başkan Aygen: Türkiye’nin en büyük çevrimiçi deneme sınavı yapıldı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından BİLGİOCAK’TA eğitim portalı üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Geneli Ödüllü Çevrimiçi 8. Sınıflar LGS deneme sınavı yüksek bir katlımla gerçekleşti.

Nijeryalı heyetten FÜ’ye ziyaret

Nijerya Hükümeti Yurtdışı Burslar Direktörü Prof. Suleiman Muhammad ve beraberindeki heyet Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı makamında ziyaret etti.

Bakan Özer'den 15 bin öğretmen ataması müjdesi

Bakan Mahmut Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, yüz yüze eğitim ve koronavirüs üzerine kapalı okullar için açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime devam kararını vurgulayan Özer 15 bin öğretmen alımında yarısının İstanbul'a olacağını müjdeledi.

Milli Eğitim Bakanı Özer'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması! 

Türkiye'de günlük vaka sayıları 54 bini aşarken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili son dakika açıklaması geldi.

Fırat Üniversitesi öğretim elemanı alacak

Fırat Üniversitesinin çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere 5 öğretim elemanı alınacak.

Eroğlu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Toplam 285 haber.