SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

EBEGEM’de yaz kursları için başvurular başlıyor

Kurulduğu günden itibaren Elazığlı vatandaşlara çeşitli yaş kategorilerinde yaz kursları düzenleyen Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), her yaz olduğu gibi bu yaz da farklı kategorilerde yaz kursları düzenleyecek. Bu kapsamda yaz süresince ücretsiz olarak verilmesi planlanan kursların başvuruları 1 Haziran Çarşamba günü başlayacak.

Belediye personeline kamu ihale kanunu eğitimi verildi

Elazığ Belediyesi, personellerinin donanımlarını artırmak için hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor.

KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı 

ÖSYM takvimi ile birlikte KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. 

Yüsra'nın eğitim masrafları karşılanacak

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin simgesi haline gelen Yüsra bebeğin eğitim masraflarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü tarafından karşılanacağı açıklandı.

Ceylanpınarlı öğrenciler, FÜ’de ağırlandı 

Şanlıurfa Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Fırat Üniversitesi’ni gezdi. 

Fırat Üniversitesi’ne 11 öğretim elemanı alınacak

T.C Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi’ne 11 Öğretim Elemanı alınacak.

Fırat Üniversitesi Türkiye’de 14. sırada yer aldı 

SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunun yaptığı 2022 yılı dünya üniversiteleri sıralamasında Fırat Üniversitesi, Türkiye’de 14., Dünyada ise 670. sırada yer aldı. 

Miniklerin Sanat Karnavalı projesi

Fırat Anaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan Miniklerin Sanat Karnavalı projesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’e sunuldu.

Bakan Özer duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırlanan çalışma kitaplarından 12 milyon bastırarak, 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtmaya başladı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve HEFİAD’ın düzenlediği “komşuluk mazi olmasın” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elazığ’a Okul Yaptırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ’da yaptıracağı okul için protokol imzalandı.

Gazi MTAL’de TÜBİTAK 4006 bilim fuarı sergisi açıldı 

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı proje sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

Elazığ Belediyesi Bızmişen’de 12 derslikli okul yapacak

Elazığ Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edeceği 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

YÖK’ten kadro bekleyen öğretim üyeleri için önemli adım 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim kurumlarının 2022 yılı için öğretim üyesi kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı 6 bin olarak belirlendi. 

Milletvekili Bulut, Elazığ'a yapılacak eğitim yatırımlarını açıkladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Elazığ’a yaptığı ziyaret sonrası Elazığ’a yapılacak eğitim yatırımlarını açıkladı. Milletvekili Bulut yaptığı açıklamada, “Taleplerimizle yakından ilgilenen bakanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Bakan Özer, Elazığ’a müjdelerle geldi!

Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Elazığ'a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  Elazığ'a birçok yatırımın yapılacağı müjdesini paylaştı.

Fırat Üniversitesi mühendislik alanında Türkiye’de 8. oldu 

Fırat Üniversitesi, açıklanan Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 sıralamasında mühendislik alanında Türkiye sekizinci sırada yer aldı. 

Bakan Özer: Öğretmen ataması mutlaka olacak

Milli Eğitim Bakanı Özer, 3 bin anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapılacağını hatırlatarak, bu kapsamda öğretmen atamalarında ağırlığın okul öncesi eğitimde olacağını ancak diğer alanlarda da öğretmen alımının mutlaka olacağını söyledi. 

Fırat Üniversitesi 2 alanda dünyada ilk 500 üniversite arasına girdi 

Alan bazlı olarak “research.com” internet sitesi tarafından h-indeks ve bibliyometrik göstergeler dikkate alınarak belirlenen üniversitelerin dünya sıralamaları açıklandı. 

Toplam 290 haber.