Fırat Üniversitesi'nde 'Yapay Zeka Paneli' gerçekleştirildi 

Fırat Üniversitesi, Adli Bilişim Mühendisliği bölümü bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Topluluğu, Adli Bilişim farkındalığının artırılması amacıyla 'Adli Bilişim'de Analitik Yaklaşımlar ' konulu panel düzenledi. Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaddin Öğel Konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Kıvrak, yapay zekanın pandemi ile birlikte önemini artırdığını kaydetti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kıvrak, “Özellikle kendi bölümümle alakalı, kardiyoloji ve genel tıp ile alakalı hangi alanlarda kullanılacağı, kullanıldığı ilerleyen dönemlerde yapay zekânın klinik pratiğe girmesiyle birlikte bizlerin neler beklediği ile alakalı bir panel düzenliyoruz. Umarım faydalı bir toplantı olur. panelin gidişatına göre izleyicilerden gelecek soruna göre umarım çok doyurucu ve faydalı bir toplantı olacağı kanaatindeyim” dedi. 

Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karaköse ise, Fırat Üniversitesi’nde yapay zeka ile ilgili ayrı bir bilim dalının açılmasının planlandığını söyledi. Karaköse, “Yapay zekanın insanın yeteneklerini modelleyen bir bilim alanı olduğu düşünüldüğünde bunun üzerine artık günümüzde yapay insanın ileride bir silah olarak yapılabilmesi gücüne erişebilmesi gibi bir durum oluşur mu gibi kanaatlerin oluştuğu dönemde bu tür etkinliklerin yapılması son derece önemli” dedi. Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özkaynak ve Adli Bilişim Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker Tuncer de, yapay zeka ve üniversitenin bu bilim dalındaki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Özkaynak, “Aslında hayatlarımızın dijitalleştiği bu dönemde herkesin her ortamda konuştuğu üç başlık var. Bunlar yapay zeka, nesnelerin interneti ve büyük veri. Bu üç konunun merkezinde veri yer alıyor. Bu dijital hayatlarımızın da petrolü olarak veri gösteriliyor” dedi. Tuncer, “Bu etkinliği bizim öğrenci topluluklarımızdan, Siber Güvenlik Topluluğu düzenledi. Öncelikle hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.

Fırat Üniversitesi öncelikle yapay zeka alanında çok gelişmiş bir üniversite. Bilgisayar bilimlerinde en son Türkiye’de dördüncü oldu” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN