Tunceli Haberleri
SON DAKİKA

Tunceli Haberleri

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü’nden denetim

Tunceli Ticaret İl Müdürü hemşehrimiz Kayhan Topal ve ekibi Tunceli Merkez ve yedi ilçede denetim gerçekleştirdi. 

Naci Hoca’dan komşu ilimiz için çok net uyarı! 

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kritik bir uyarıda bulundu. Görür katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş için yaptığı uyarıları hatırlatarak "Şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin" dedi. 

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğüne Kayahan Topal atandı 

Tunceli de Cevat Salman’dan boşalan Ticaret İl Müdürlüğüne Kayahan Topal atandı. 

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

FKA Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı 

Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Başkanlığında Elazığ Valiliği toplantı salonunda düzenlendi. 

Fethi Ateş Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı 

Eğitim alanında önemli çalışmalara imza atan Elazığlı Hemşehrimiz Fethi Ateş, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Başkan Dumandağ ve yönetiminin Tunceli temasları 

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve beraberindekiler Tunceli’de hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

CHP’li Erol’dan Pertek Köprüsü çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karadeniz Bölgesini Doğuya, Tunceli ile  Elazığ’ı en kısa yoldan bağlayacak Pertek köprüsünün bazı rant çevreleri nedeni ile 50 yıldır yapılmadığını belirterek, köprüyü yapmanın kendi iktidarlarına nasip olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun halası son yolculuğuna uğurlandı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halası Tunceli’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır. 

Komşu 2 Şehrimiz Afet Bölgesi ilan edildi 

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da hasar meydana gelen yerleşim yerlerinin, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildiğini açıkladı. 

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir” denildi. 

Prof. Kavak: Malatya - Ovacık önemli diyerek uyardı 

Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Maraş depremi sonrasında Malatya-Ovacık civarında kırılmamış faylar olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, "Ölü Deniz fay zonunun bir kısmı kırılmış oldu ve bir anlamda kuzeye doğru, henüz daha kırılmayan kısımların olduğunu gördük" ifadelerini kullandı. 

Elazığ Valiliğinden toz taşınımı uyarısı 

Elazığ Valiliği, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için toz taşınımı uyarısı yaptı. Elazığ Valiliği Elazığ ve çevre iller için toz taşınımı uyarısında bulundu. Toz taşınımına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. 

Elazığ’ın milletvekili sayısı değişti mi?

Kocaeli ve Sakarya’yı Meclis’te temsil eden milletvekili sayısı birer artarken, Bayburt ve Tunceli'nin vekil sayısı birer düştü. Deprem bölgesinde ise değişiklik olmadı.

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

Milletvekili Erol: Elazığ, Bingöl ve Tunceli de Afet Bölgesi ilan edilmeli 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 6 Şubat depreminin 10 değil 11 ilde etkili olduğunu, Elazığ’da da yurttaşların günlerdir evlerine giremediğini belirterek, “Mağduriyetlerin olmaması için Elazığ mutlaka ama mutlaka afet bölgesi ilan edilmeli. Hatta deprem riski olan Bingöl ve Tunceli de afet bölgesi ilan edilmeli. Önleyici tedbirler alınmalı. Eğer bugün önleyici tedbirler alınmış olsaydı ne Maraş ne Adıyaman ne Malatya ne de Hatay bu haldeydi" dedi. 

Kılıçdaroğlu: Elazığ, Kars, Iğdır, Erzurum ve Tunceli özel ekonomi bölgesi ilan edilecek

Fox TV’de yayınlanan Çalar saat programına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum, Kars, Iğdır, Elazığ ve Tunceli’nin özel ekonomi bölgesi ilan edileceğini ifade etti. 

Fırat EDAŞ’tan büyük başarı           

Sorumluluk bölgesinde bulunan Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde, sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzını sağlamak adına çalışmalarına devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), teknik ve teknik olmayan kayıp olan yerleri tespit ederek kayıp kaçak oranını 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1 puan daha düşürdü. 

Milletvekili Demirbağ: Milletimiz bu oyunu bozacaktır

2023’e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında Tunceli ve Mazgirt ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, 2023 seçimlerinin önemine değinerek, muhalefeti eleştirdi. 6’lı Masa’nın hala aday çıkartamadığını vurgulayan Milletvekili Demirbağ; “Beceriksiz, ayakları sallanan bir masa var karşımızda. Ben bu masaya 6’lı değil, 7’li masa diyorum. Çünkü sallanan ayaklardan birinde Biden, FETÖ, PKK ve HDP var. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında tartıya çıkacak hala bir aday bile yok. Milletimiz bu oyunu bozacaktır.” dedi.  

Milletvekili Şaroğlu ile Başkan Duran’dan yaralı Polis Memuruna ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ile Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, Doğukent Mahallesi İstiklal Caddesi’ndeki operasyonda yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret etti.

Meteorolojiden Elazığ ve bölge için yağış ve don uyarısı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl için zirai don ve yağış uyarısı yaptı. 

Meteoroloji Elazığ ve komşu illeri uyardı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.   

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli’de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.   

Fırat EDAŞ 2022 yılının ilk yarısında yatırımlara hız verdi

Elâzığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya’da elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji arzı hedefiyle 2022’nin ilk yarısında yatırımlarını artırdı. Elektrik dağıtım hattı toplam uzunluğunu 100 kilometreden daha fazlaya ulaştırmayı başaran şirket, toplamda 13 km uzunluğunda da yer altı elektrik şebekesinin kurulumunu sağladı.

Meteorolojiden Elazığ ve 4 il için uyarı 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli’de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı. 

Milletvekili Şaroğlu: Pertek Köprüsü acil ihtiyaç 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Pertek köprüsüne acil ihtiyaç olduğunu belirterek, köprünün yapımına bir an önce başlanması gerektiğini söyledi. 

Elazığ'da görevli öğretmenler Çemişgezek’i gezdi 

Elazığ'da görev yapan 35 öğretmen, yıl sonu semineri etkinlikleri çerçevesinde, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesini ziyaret etti. 

AÇIK, Anadolu'nun liderleri buluşmasına katıldı

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu'nun ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na katıldı. Açık toplantıda bölgedeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.